CE VĂ PROPUNEM:

  • Conştientizarea importanţei colectării corecte a uleiul alimentar uzat şi a reciclării acestuia.
  • Campania se adresează persoanelor fizice dar şi celor juridice, respectiv firmelor de alimentaţie publică care produc cantităţi însemnate de ulei menajer uzat.

CE TREBUIE SĂ ŞTIM DESPRE ACEST SUBIECT?

Aruncarea la chiuvetă sau la coşul de gunoi a uleiului alimentar uzat are efecte extrem de negative atât asupra sănătății, cât și pentru mediul înconjurător. Prin această campanie veţi descoperi ce puteţi face pentru a evita să contribuiţi la perpetuarea acestor efecte.

Învaţă să reciclezi. E atât de simplu!

DE CE SĂ COLECTĂM ŞI SĂ RECICLĂM  ULEIUL ALIMENTAR UZAT?

  • Atunci când aruncăm uleiul alimentar uzat în sistemul de canalizare, acesta înfundă țevile din locuinţe, costurile de curăţare și reabilitare a țevilor de canalizare fiind foarte mari. De asemenea, uleiul alimentar uzat care ajunge în sistemul de canalizare produce defecțiuni în sistemele din stațiile de epurare, cu costuri foarte mari de remediere.

Atunci când ajunge în sol, uleiul alimentar uzat râncezeşte, poluând solul și oprind regenerarea acestuia. Astfel, pământul devine nefertil, fiind necesar un interval considerabil de timp pentru ca acesta să devină din nou productiv.

  • Trebuie spus că Apa Service SA şi Primăria Municipiului Giurgiu întreprind demersuri pentru ca pe viitor uleiul menajer uzat să fie colectat direct de la locuinţele sau sediile dvs. Deocamdată, în debutul campaniei noastre, vă rugăm să duceţi uleiul colectat corespunzător, la platformele de colectare a deşeurilor menajere şi să aşezaţi recipientele lângă containere, pentru a putea fi colectate selectiv. 
  • Este foarte important să evitaţi amestecarea uleiului uzat cu apă, ulei de motor, uleiuri minerale, lichid de frână sau transmisie, resturi alimentare, produse chimice sau orice alte deșeuri, deoarece acesta nu va mai putea fi reciclat.
  • De asemenea, este bine să știţi că uleiul alimentar uzat prezintă proprietăți de reutilizare. El poate fi transformat în combustibil biodiesel, în săpun natural, în soluții de curățare, dar şi în produs concentrat emulsionabil pentru toate tipurile de cofraje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *