Municipiul Giurgiu deține resurse neexploatate sau exploatate insuficient în ceea ce privește capacitatea și calitatea zonelor de agrement, a oportunităților pentru petrecerea timpului liber

PENTRU TINER
Municipiul Giurgiu deține resurse neexploatate sau exploatate insuficient în ceea ce privește capacitatea și calitatea zonelor de agrement, a oportunităților pentru petrecerea timpului liber.
Una din aceste resurse pe care ne propunem să o exploatăm este Ostrovul Mocanu, având o suprafaţă totală de peste 500 hectare, cea mai mare dintre cele patru insule din vecinătatea Giurgiului, un loc neatins de civilizaţie, cu vegetaţie şi faună asemănătoare Deltei Dunării, cu nisip şi lacuri interioare de un farmec aparte, unde se pot amenaja plaje civilizate, restaurante în aer liber, trasee pentru biciclete, zone de pescuit. O alta zonă importantă o reprezintă portul turistic din vecinătatea Căpitaniei Portului Giurgiu. Exploatarea portului este minimă. Nu există un magazin de suveniruri pentru turiștii care acostează, peisagistica zonei este înspăimântătoare, zona de agrement se compune dintr-o parcare cu câteva băncuțe degradate și un magazin de băuturi. Adrian Anghelescu își propune amenajarea peisagistică a zonei, renovarea clădirii Căpităniei pentru a oferi infrastructură necesară dezvoltării unor magazine pentru suveniruri, spatii de cultură (muzeu, expoziții), zonă de restaurante.
Canalul plantelor oferă posibilitatea amenajării în capătul estic a unei plaje speciale pentru copii. Curenții de apă sunt aproape inexistenți, se poate interveni ușor pentru amenajarea cotelor de adâncime, există acces facil auto și pietonal. Zona Ostrovul Mocănașu, cunoscută giurgiuvenilor ca ”la piciorul podului” oferă zone de vegetație splendide, unde există deja o plajă naturală, văduvită de o minimă amenajare civilizată cu grupuri sanitare, parcare auto și locuri de colectare a gunoiului. Și această zonă oferă posibilitatea unor parcuri de agrement, zone de pescuit, circuite offroad pentru biciclete, motociclete sau alte vehicule motorizate destinate unor astfel de amenajări. Trebuie să revitalizăm această resursă a orașului.
Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional (POR), pentru perioada 2021-2027 a alocat Axa 3 – O regiune cu orașe prietenoase cu mediul, ce are ca obiectiv „Îmbunătățirea protecției naturii și a biodiversității, a infrastructurii verzi în special în mediul urban și reducerea poluării”. În ceea ce privește agrementul, candidatul Adrian Anghelescu propune dezvoltarea următoarelor obiective:
Realizarea unei zone de agrement în partea estică a Canalului Plantelor, destinată copiilor, cu plajă, restaurant, sporturi acvatice, tiroliană peste apă;Amenajarea unei zone în cadrul Ostrovului Mocanu care să includă plajă, circuit de biciclete și zone de pescuit;Realizarea unor obiective de agrement în zona Ostrovului Mocanașu care să cuprindă plaja și spații de joacă în aer liber;Realizarea unei zone de cafenele și restaurante pe Insula Ciobanu în parteneriat cu S.C.A.E.P GIURGIU PORT S.A., pe platforma unde funcționa în trecut vama la trecerea cu bacul. De asemenea, avem în vedere și amenajarea unor terenuri de sport în aer liber, în această zonă;Reamenajarea Parcului Steaua Dunării pentru crearea unei zone de agrement cu spații pentru picnic, zona de “street food”, târg de vechituri, patinoar, pistă de biciclete și de karting;Extinderea și reabilitarea falezei Dunării în zona căpităniei și amenajarea peisagistică a terenurilor limitrofe, crearea unui parc de agrement în parteneriat cu C.N. APDF S.A.;Realizarea unui circuit turistic pe Dunăre, în parteneriat cu orașul Ruse, care să ofere plimbări cu vaporașul în fiecare zi;Realizarea unui festival culinar periodic în parteneriat cu orașul Ruse, organizat atât în Giurgiu, în zona pietonală cât și într-o locație a orașului Ruse. Asigurarea transportului gratuit pentru cetățenii ambelor orașe, la acest festival;Reabilitarea Parcului Alei și realizarea în fiecare parc din oraș a unei zone de Fitness Urban;Continuarea programelor ANL de construire imobile pentru tineri și construirea unor imobile pentru persoane cu situații sociale deosebite.
Votează Adrian Anghelescu – Primarul Municipiului Giurgiu
PNL Giurgiu – cod 21200012
Văzut de Sachetti Camelia la 15 septembrie 2020, 17:39

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *