web analytics
Giurgiu-Tribune

Plăcuțe digitale multilingve pentru cunoașterea istoriei monumentelor din oraș

Un proiect care a stat o bună perioadă de timp în sertar, la Giurgiu Servicii Locale (GSL) a fost implementat weekendul trecut în municipiul Giurgiu cu ajutorul unor  tineri care consideră că  Giurgiu reprezintă un oraș cu multă cultură, istorie și foarte mult potențial, un oraș care merită să fie cunoscut de catre toți românii, dar și de străini. Este vorba de  realizarea și montarea  unor plăcuțe digitale multilingve cu ajutorul cărora oricine dorește informații despre  istoria și legendele monumentelor și  locurilor încarcate de istorie  din oraș o poate face accesând aceasta modalitte.

 

Asociația ,,Călător prin România’’ a implementat cu succes proiectul de digitalizare a turismului din România și în municipiul Giurgiu.

Parte a proiectului național debutat în 2019, ,,Digitalizarea turismului din România’’, Asociația ,,Călător prin România’’ a reușit să implementeze proiectul și în Municipiul Giurgiu. Proiectul constă în realizarea unor plăcuțe multilingve cu cod Q.R., montate în proximitatea monumentelor istorice și a obiectivelor turistice și care, odată ce un turist sau o persoană interesată scanează acel cod, poate să citească istoria și legendele locului respectiv in 5 limbi:  română engleză, franceză, spaniolă și chineză.

Asociația ,,Călător prin România ’’ mulțumește celr  care au făcut acest proiect o realitate, primarului municipiului Giurgiu; Adrian Anghelescu pentru că a deblocat proiectul care a stat în sertar, Giurgiu Servicii Locale (GSL), directorului Silvian Dumitrache  pentru tot sprijinul logistic,  administratorul public, Ionel Muscalu , un susținător al tinerilor precum și Centrului Național de Informare si Promovare Turistică Giurgiu.

De asemenea, asociația multumește și lui Dragoș Ionescu, directorul Direcției Administrare Active din Proiecte cu Fonduri Europene pentru implicarea cu professionalism în cadrul  acestui parteneriat

În următoarele zile, asociația și reprezentanții direcțiilor și societăților Primăriei și Consiliului Local  vor monta plăcuțele în toate punctele turistice, istorice și de interes din municipiul Giurgiu și vor continua promovarea la nivel local, național și internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *