Amenda de 5000 de lei si anularea dreptului de port arma primite dupa ce hotii i-au furat o arma de foc – contestate in instanta de senatorul Niculae Badalau

Senatorul Niculae Bădălău contestă în instanţă amenda de 5.000 lei, pe care acesta a primit-o dupa ce casa i-a  fost sparta de hoti si i-a fost furata o arma. Pe langa amenda mentionata, senatorul a ramas pentru cinci ani si fara permisul de port arma. Conform legii , arma şi muniţia înscrise în permisul de armă se pastreaza  în condiţii de securitate, astfel încât să nu permită accesul la acestea al persoanelor neautorizate, conditie ce nu a fost respectata de senator. Arma de foc a lui Niculae Badalau  se afla intr-un sertar , iar acesta impreuna cu familia sa dormea la etaj in timp ce hotii l-au pradat.

Niculae Badalau contesta in instant amenda  de 5000 de lei pe care senatorul  a primit-o dupace i-a fost furata o   arma  din locuinta . Plângerea contravenţională a  senatorului este  îndreptată împotriva Inspectoratului Judeţeande Poliţie Giurgiu si  a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Bolintin Vale la începutul lunii decembrie , insa  nu a primit  deocamdata un termen de judecată.  Si dreptul de port arma i-a fost restrictionat senatorului PSD . Acesta si-ar putea recapata acest dreptul de a detine arme de foc  abia după cinci ani .

Senatorul  NiculaeBădălău a declarat  că la momentul  în care s-a comis furtul se afla în casă, la etaj, şi dormea impreuna cu familia . Sistemul de supraveghere video fusese înterupt ca să nu le fie violată intimitatea,iar pistolul furat se găsea undeva într-un sertar la parterul casei.

Conform legii, arma şi muniţia înscrise în permisul de armă se pastreaza  în condiţii de securitate, astfel încât să nu permită accesul la acestea  persoanelor neautorizate asa cum s-a intamplat in cazul lui Niculae Badalau.
Senatorul a motivat prezenta armei  intr-un sertar neamenajat spunand ca se simtea amenintat  .

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *