web analytics
Giurgiu-Tribune

Bunuri în valoare de aproape 500.000 lei depistate la Vamă

În numai cinci zile polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat mai multe controale amănunțite în ceea ce privește depistarea bunurilor contrafăcute și nu numai introduce ilegal în țară. Astfel, la începutul weekend-ului polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Direcției Generale a Vămilor au descoperit 580 articole de vestimentație și 80 articole încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Valoarea bunurilor dacă ar fi fost comercializată ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 195.000 lei.

La doar două zile distanță tot în cadrul acestor controale au fost descoperite alte 1.102 articole de vestimentație, 101 produse de marochinărie și 405 produse parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Și în acest caz  valoarea bunurilor dacă ar fi fost comercializată ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 267.000 lei.În ambele cazuri produsele au introduce ilegal în țară de cetățeni de naționalitate turcă,bulgară sau de cetățeni din Republica Moldova.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Alexandra Buzică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *