web analytics
Giurgiu-Tribune

Campanie de informare ISU

Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu continuă acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Localităţile vizate unde au fost efectuate campanii de informare sunt municipiul Giurgiu, Căscioarele, Palanca, Ulmi, Obedeni, Mihai Vodă, Bucșani, Florești, Vânătorii Mici, Uzunu, Gostinu, Frătești, Putineiu și Oinacu. Activităţile au fost organizate în contextul creşterii numărului cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus în localitățile menționate.

Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Totodată, reprezentanții supermarketurilor și magazinelor mari din municipiu au primit mesaje preînregistarate pentru a fi difuzate în fiecare zi, în special la orele în care se înregistrează un număr mare de cumpărători.

Recomandările transmise sunt următoarele:

  • folosiți, în mod corect, masca de protecție, astfel încât să vă acopere nasul și gura;
  • spălați-vă pe mâini cât mai des,cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde!
  • nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate!
  • evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
  • păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
  • dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
  • limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
  • evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Buzică Alexandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *