web analytics
Giurgiu-Tribune

Ce mai gatim pentru diseara? De post sau nu, oferta e bogata in Piata Centrala

Primavara își etalează verdele îndrăzneț si  de sezon in Piața Centrală din Giurgiu; spanac, ștevie, urzici, leurda, ceapa, usturoi,  pătrunjel, mărar , leuștean, salata . Nu lipsesc loboda si ridichiile roșii.

In acompaniament, provocând gospodinele la o simfonie de ciorbite si tocănițe ,  stau aliniate legumele necesare pentru prepararea mâncărurilor tradiționale.  Fructele exotice si romanesti  par a se afla intr-un continuu concurs de frumusete si savoare.

Dar, cu totul si cu totul speciale in Piata Centrala , sunt ; borsul ,zeama de varza,ouale de tara, muraturile,zacusca , hreanul la borcan ,branza,  laptele proaspat ,turtitele de unt , toate, oferite cu drag de producatori din judetul Giurgiu.

Am lasat la final un amanunt care mie imi place tare. Un lucru de care ne bucuram multi dintre noi .  Cat alergam dupa cumparaturi, se gaseste cate o vanzatoare care sa ne curete urzicile sau mazarea, astfel incat noi sa castigam timp. A! Si o farama de ajutor si implicare. “Pietarii”, se ofera sa iti gazduiasca o sacosa burdusita cu spanac si o alta cu “adunate pentru ciorba “ cateva minute cat dai o tura dupa fructe si mezeluri dichisite.

Iar…o  privire derutata, capata imediat un zambet.

-Ce cauti mama?

-Ciuperci.

-Are acolo, in dreapta . Acu’ le-a adus.

In plus…

Chiar daca nu intentionati sa tineti post,

nici carnea gola,n-are rost .

 Asa ca dati increzatori o tura!

Oricand, gasiti o delicioasa muratura.

Asa ca va urez “Cumparaturi de zor,cu spor” in Piata Centrala din Giurgiu!

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *