web analytics
Giurgiu-Tribune

Criza de heroina pe piata drogurilor din Giurgiu

Consumatorii de droguri giurgiuveni au probleme cu procurarea heroinei “cea de tote zilele”.“Vinovatii“ de generarea acestei “crize’ sunt Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu. Acestia  au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri, care, de la inceputul anului ar fi inițiat și pus în aplicare un mecanism infracțional prin care alimentau piața de heroină din Giurgiu în scopul obținerii unor venituri ilicite .

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, au destructurat un mecanism infractional prin care doi tineri giurgiuveni de 23 ani și 25 ani, alimentau piata de  heroina  din oras. Cei  doi aduceau droguri din  alte localitati cu masinile unor persoane  din anturaj sau chiar cu mijloace  de transport  în comun .

Traficantii si clientii lor,  foloseau întotdeauna un limbaj codificat, iar  vânzările de heroina aveau loc numai în zone izolate  și mai ales pe timpul nopții.

Ulterior, heroina ar fi fost transportată la Giurgiu prin utilizarea acelorași mijloace de transport, unde ar fi fost vândută în doze, contra unor sume cuprinse între 50 și 100 lei per doză.

Trei perchezitii domiciliare si doua mandate de aducere. Plus 30 de zile, arest preventiv

Ieri,18.03.2019, în baza mandatelor emise de Tribunalul Giurgiu, au fost efectuate simultan 3 percheziții domiciliare în municipiul Giurgiu, la locuințele celor doi, fiind puse în aplicare 2 mandate de aducere emise pe numele acestora.

Cei doi tineri au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Giurgiu pentru cercetări, unde, față de aceștia , a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Astăzi, 19 martie , cei doi au fost prezentați Tribunalului Giurgiu, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost sprijinită de suportul tehnic al Brigăzii de Operațiuni Speciale București și de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *