web analytics
Giurgiu-Tribune

Directorul Zonei Libere Giurgiu dezminte informația potrivit căreia pescarii plătesc taxă de intrare în zonă

”Mă întreb cine și de ce a instituit taxa de intrare în Zona Liberă (30 ron) pentru cei ce vor să pescuiască sau să meargă în pădurea CIOROIU ? ;administrația ZL nu mai are fonduri sau bani de salarii ?.Ani de zile cît a funcționat din plin nu a adus nici un beneficiu acestui oraș, doar acelora din conducere și așa zișilor investitori dar nu s-a perceput nici o taxă – acum de ce ? există cumva un ordin intern,o literă de lege care să permită așa ceva? dacă da să se dea comunicat ,deoarece instituțiile statului dau autorizații de pescuit,de agrement pentru aceste activități și NIMENI nu are dreptul(din conducerea ZL.)să interzică drepul la libera circulație a cetățeanului , decît din motive bine întemeiate.Dacă această măsură este luată abuziv , voi contacta autoritățile județene și municipale pentru a afla punctul dumnealor de vedere.Și mai am o nedumerire;DE CE NU S-A SESIZAT NIMENI , ci doar se mîrîie și înjură pe la colțuri ?”

Este postarea unui giurgiuvean, pe facebook, care spune că la intrarea în Zona Liberă Giurgiu i s-ar fi perceput o taxă de 30 de lei, pentru a merge la pescuit.

Contactat de noi, directorul Zonei Libere, Liviu Cartojan, a dezmințit existența unei astfel de taxe, de altfel, neexistând o bază legală pentru perceperea acesteia. A recunoscut însă, că pescuitul pe apele din Zona Liberă este interzis având în vedere numeroasele sesizări ale firmelor din zonă, care sunt deranjate de prezența pescarilor, dar și a pericolului la care se expun cei care pescuiesc direct de pe vapoarele din zonă. Plus de alta, în Zona Liberă există punct vamal, Poliție de frontieră și punct de control, astfel încât pătrunderea în Zona Liberă nu se poate face oricum, oricând de către orice persoană, fie că intenționează sau nu să percuiască. Conducerea Zonei Libere Giurgiu a și amplasat un anunț la intrare, în atenția pescarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *