web analytics
Giurgiu-Tribune

Începe distribuirea ajutoarelor alimentare. Cine sunt beneficiarii?

Primăria municipiului Giurgiu prin Direcția de Asistență Socială a reluat procedura de distribuire a ajutoarelor alimentare și de igienă (pentru beneficiarii care nu au primit anul acesta), finanțate de Uniunea Europeană, prin programul POAD destinate persoanelor cu handicap grav sau accentuat (I sau II).

Potrivit responsabilului cu distribuirea pachetelor, din cadrul DAS Giurgiu, George Pahonie, aceste ajutoare au fost destinate persoanelor fără venit, ulterior, cele rămase nedistribuie s-au alocat persoanelor cu handicap grav sau accentuat. O prima tranșă s-a distribuit în vară, iar acum, ca urmare a pachetelor care au rămas nedistribuite la nivel județean, în comune, se vor distribui persoanelor cu handicap I sau II, în baza unei liste transmise de Direcția pentru Protecția Copilului Giurgiu.

Prin urmare, în aceste zile, se vor distribui 1024 de pachete cu produse de igienă ( sampon, sapun, detergent, etc.) și 1086 de pachete cu produse alimentare ( faină, zahăr, ulei, conserve, compoturi și gemuri).

Beneficiarii, care merg să ridice aceste pachete sunt rugați să prezinte cartea de identitate și o copie a certificatului de handicap. Deasemenea, având în vedere că un pachet cântărește circa 30 kg. cei care vin să le ridice sunt rugați să folosească un mijloc de transport sau însoțitor pentru a putea transporta ajutoarele.

Produsele vor fi distribuite de la sala de sport de lângă stadionul ASTRA (lângă sediul Giurgiu Servicii Locale), zilnic, între orele 8.00-16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *