web analytics
Giurgiu-Tribune

Neștiință, sau rea-credință ? Primarul comunei Adunații-Copăceni emite și semnează carnete de comercializare neconforme

 

Un control inopinat pe care domnul Emil Dumitru, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, l-a făcut în Piața Progresul din București, a scos la iveală faptul că șapte producători agricoli domiciliați în comuna giurgiuveană Adunații-Copăceni, comercializau produse agricole din gospodăriile proprii, în baza unor ,,Carnete de Comercializare” neconforme.

Este vorba despre un tipizat ,,Carnet de Comercializare” scos din uz în urmă cu 7 ani.

În conformitate cu prevederile Legii 145/2014, art.4, alin.8 cu modificările și completările ulterioare ; ,,Carnetul de Comercializare” are regim special, este prevăzut cu elemente de siguranță și se tipărește la Imprimeria Națională.

Folosirea documentelor cu regim special ,false, sau scoase din uz, este o faptă ce intră sub incidența legilor penale, iar cei șapte legumicultori din Adunații-Copăceni nu pot face excepție de la această regulă.

Întrebarea este: De ce le-a eliberat primarul comunei Adunații-Copăceni celor șapte producători, atestate de producător însotite de ,,Carnete de Comercializare” neconforme ?

Din greșeală ? Din neștiință ? Din rea-credință ?

-Cred că puțin din toate la un loc !

O verificare atentă a dus la concluzia că aceste ,,Carnete de Comercializare” false, nu au fost eliberate odată cu ,,Atestatele de Producător”, iar filele cu structura sortimentală a produselor oferite spre vânzare, coincide cu evidențele din registrul agricol aferent anului 2018.

Nu poți vinde în anul 2020, produse legumicole produse în urmă cu doi ani și să le mai prezinți și drept trufandale.

Cînd invocam mai devreme și reaua credință, ca fiind unul dintre motivele pentru care primarul de la Adunații-Copăceni a emis ,,Carnete de Comercializare” scoase din uz, pe care și-a pus semnătura și ștampila,  mă bazam pe faptul că la același control au fost găsiți producători agricoli din aceeși localitate, Adunații-Copăceni, care aveau Atestate de Producător” și ,, Carnete de Comercializare” conforme .

Să fi avut ceva primarul cu cei șapte legumicultori aflați în culpă ?

Nu știm.

Ceea ce știm, este faptul că producătorii agricoli din comuna Adunații-Copăceni, cei șapte și ceilalți, trebuie să meargă la primărie pentru a-și pune ordine în documentele pe baza cărora pot exercita actul de comerț și să fie cu mare băgare de seamă la documentele pe care le primesc.

Nu de alta, dar uneori domnul primar le emite ,,hârtii” scoase din circuitul documentelor cu regim special de mai bine de șapte ani, iar asta poate să coste foarte foarte scump.

Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *