„Plăcinta cu căpriță din Herăști”-Giurgiu a devenit produs atestat tradițional

“Plăcintă cu căpriță din Herăști” este din această săptămînă produs atestat  tradițional din comuna Herăşti judeţul Giurgiu si va putea fi găsită în piețe și magazine. Ingredientul principal al acestui produs este  ”căprița”,  o plantă care seamănă cu loboda, fiind denumită popular “spanac sălbatic”.

Săptămâna aceasta a fost  a acordat primul atestat de produs tradițional din județul Giurgiu unui operator economic din comuna Herăşti, pentru produsul “Plăcintă cu căpriță din Herăști”.

Fabricată din materii prime locale, după o reţetă tradiţională specifică locului,“Plăcinta cu căpriță din Herăști” presupune operaţiuni de prelucrare manual .

Directorul Directiei Agricole Giurgiu, Petra Ochisor spune că noul produs si poate fi o alegere excelentă fie ca e vorba de o masă ori o gustare: “Tinerilor le place “Plăcinta cu căpriță din Herăști” pentru că este în sfera gusturilor lor culinare, adică un produs care se prepară rapid şi poate fi consumat cald sau rece, şi poate fi la fel de bine o masă ori o gustare”.

MADR, încurajează înregistrarea produselor tradiționale în scopul promovării produselor locale, a diversificării producției și pentru menținerea patrimoniului național în privința gustului și savorii preparatelor autentice pregătite după rețete stravechi. În acest fel, produsele tradiționale devin instrumente de promovare a anumitor regiuni, păstrând vie conștiința și identitatea națională, pe de o parte și interesul sporit pentru descoperirea valorilor locului, pe de altă parte.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *