web analytics
Giurgiu-Tribune

Politistii giurgiuveni desfasoara activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire în cadrul Programului de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, în cadrul Proiectului “Fără Discriminare”, precum și în cadrul Proiectului “Școala Siguranței Tedi”  la Școala gimnazială nr. 1 Slobozia din județul Giurgiu.

O nouă activitate de prevenire a delincvenței juvenile în mediul școlar a fost desfășurată ieri, 1 aprilie a.c., de către polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, pe parcursul căreia, polițiștii giurgiuveni au informat elevii cu privire la răspunderea penală a minorului, măsurile educative, dar și pedepsele ce se aplică în cazul implicării acestora în fapte antisociale.

Având în vedere că au fost purtate discuții interactive pe linia prevenirii faptelor antisociale cu violență, aceștia au reușit să stabilească modelele pozitive de comportament, ce ar trebui adoptate pentru prevenirea unor situații neplăcute.

De asemenea, au fost informați cu privire la pericolele utilizării internetului și au primit recomandări pentru prevenirea victimizării și implicării lor în fapte antisociale.

Au fost sfătuiți să evite împrejurările care ar putea genera comiterea de infracțiuni, să își aleagă cu grijă prietenii și să nu răspundă la agresivitatea fizică sau verbală. Totodată, au fost îndrumați să își petreacă timpul liber în mod plăcut și să evite compania persoanelor despre care știu că au un comportament neadecvat în societate.

Prevenirea faptelor antisociale comise de minori precum și prevenirea victimizării acestora este importantă pentru polițiști, fapt pentru care aceștia vor profita de fiecare oportunitate și vor fi în mijlocul elevilor pentru ca aceștia să deprindă un comportament preventiv, orientat în spiritul respectării normelor de conduită socială și legale.

Prevenirea criminalității continuă să fie în atenția poliției giurgiuvene și de aceea, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat activitățile de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență domestică în localitatea Slobozia, județul Giurgiu.

Activitatea a avut ca scop prevenirea infracțiunilor de lovire și alte violențe, ocazie cu care, cetățenilor giurgiuveni le-au fost făcute recomandări pentru a evita acest gen de infracțiuni.

 • Nu proferați înjurături și nu încurajați violența, acestea sunt cauze care duc la declanșarea unor conflicte ce pot degenera în violențe;
 • Nu vă faceți singuri dreptate lovind adversarul, aceste gesturi pot avea uneori consecințe grave;
 • Evitați în orice ocazie să dați frâu liber sentimentelor de ură, gelozie, invidie, laudă și grandomanie;
 • Evitați persoanele irascibile, puse pe harță, evitați orice conflict cu acestea, nu-i jigniți și nu-i încurajați;
 • Nu dați curs provocărilor venite de la persoane aflate în stare de ebrietate, care se leagă de dumneavoastră;
 • Luați-vă măsuri de precauție, mai ales la ore târzii, pe străzi necirculate sau când treceți prin locuri neiluminate;
 • Nu acceptați compania persoanelor necunoscute, când sunteți sub influența băuturilor alcoolice. Ele pot fi autoare sau complice ale tâlhăriilor;
 • Dacă sunteți în stare de ebrietate, rugați să vi se comande un taxi și nu acceptați să fiți conduși spre casă de către persoane necunoscute;
 • Nu acceptați niciodată ofertele de găzduire făcute de persoane necunoscute sau pe care abia le-ați cunoscut. Aceste persoane acționează de regulă în jurul gărilor, autogărilor și birturilor de cartier;
 • Nu vă lăudați persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valori pe care le aveți asupra dumneavoastră sau la domiciliu;
 • Dacă sunteți agresați, nu aveți rețineri în a țipa și chiar a riposta fizic. O asemenea reacție îl poate determina pe agresor să renunțe la acțiunea lui.

Azi dumneavoastră aveți un rol important pentru siguranța persoanelor dragi!

Continut preluat de pe https://gr.politiaromana.ro/ro/stiri/siguranta-cetatenilor-prioritatea-noastra1554189944

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *