web analytics
Giurgiu-Tribune

Președinții Consiliilor Județene vor fi aleși de cetățeni în 2020

Presedintii Consiliilor Judetene vor fi alesi in mod direct de cetateni. Premierul Viorica Dancila a anuntat azi 03.06.2019, in sedinta de guvern, ca are un act normative prin care se va reveni la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene în mod direct de către cetăţeni.

 Premierul Viorica Dăncilă, a anuntat azi în şedinţa de guvern ca are un act normativ prin care se modifică  felul in care vor fi alesi presedintii Consiliilor Judeţene.

“ Am înţeles mesajul cetăţenilor, respectiv dorinţa de a avea un rol mai important în ceea ce priveşte alegerea factorilor de decizie”, a spus premierul Viorica Dăncilă, potrivit News.ro.

  Aceasta a explicat că se va reveni la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene în mod direct decătre cetăţeni.

„Vom modifica legislaţia, astfel încât preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales din nou prin vot direct de comunitatea locală. Revenirea la votul uninominal va creşte legitimitatea, reprezentativitatea şi stabilitatea preşedinţilor consiliilor judeţene, cei care împreună cu primarii şi consilierii pun în aplicare proiectele pentru dezvoltarea comunităţilor locale”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Aceasta consideră că „preşedintele Consiliului Judeţean nu trebuie să facă obiectul negocierilor între partide”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *