web analytics
Giurgiu-Tribune

Turisti, inarmati-va cu rabdare! Se toarna asfalt pe poduri in plin sezon estival!

Se circulă cu restricții pe Podul Giurgiu-Ruse, pe ambele sensuri de mers, din cauza lucrărilor de reabilitare a covorului asfaltic .Traficul rutier este astfel  îngreunat in plin sezon de concedii  .

Cei care tranziteaza frontiera cu Bulgaria pe podul Prieteniei  Giurgiu-Ruse  au de asteptat  mai bine de 40 de minute .Timpii de asteptare sunt  crescuti si de numarul mare de turisti care doresc sa ajunga pe plajele din Bulgaria sau Grecia.

In plus, adesea  se formeaza si coloane de tiruri pe sensul de iesire din tara din cauza capacitatii reduse de prelucrare a partii  bulgare, dupa cum declara autoritatile romane.

Sunt insa  cozi  si  la ghișeele CNAIR unde se  plateste cash taxa  de pod ,  astfel incat, pe zi ce trece, Podul Prieteniei ce leaga feroviar si rutier Giurgiu de Russe se dovedeste tot mai subdimensionat si  neadaptat nevoilor actuale ale cetatenilor care asteapta construirea noului pod peste Dunare promis de autoritati.

Pana atunci, se  recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internațional de la granița cu Bulgaria și consultarea aplicației  „Trafic Online” disponibilă pe site-ul.politiei de frontiera.

Inainte de a pleca in vacanta, luati in calcul si ca pe DN 5 București – Giurgiu, traficul rutier pe podul peste Argeș de pe raza localităţii Adunații Copăceni, , a fost închis de asemenea  pentru reparații. Circulaţia se desfăşoară deviat pe un pod provizoriu din apropiere, pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu restricţie de viteză de 30 km/h.

Lucrările de reparații nu au putut începe mai devreme, pentru că nu a fost gata podul provizoriu care trebuia construit încă de toamna trecută.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *