web analytics
Giurgiu-Tribune

Va rămâne Astra în primele 3 echipe ale Ligii ?

Într-un campionat foarte echilibrat al Ligii 1, Astra Giurgiu a urcat, în debutul etapei cu nr. 17, pe locul 3 în clasament, cumulând 28 de puncte, la un singur punct de Viitorul și la două puncte de liderul CFR Cluj, în condițiile în care echipa condusă de Dan Petrescu are un meci mai puțin. Din spate vin Craiova și FCSB, cu  27, respective 24 puncte, iar plutonul play-off-ului este închis de Gaz Metan, cu un punct mai în jos decât steliștii.

Rămânând în cursa primelor șase echipe, remarcăm forma foarte bună a giurgiuvenilor, care nu au pierdut un meci de 7 etape, ultimul eșec fiind cu Chindia Târgoviște. E drept că următoarele etape sunt pentru Astra de coșmar: urmează înfruntări cu FCSB ( pe 23 noiembrie), în deplasare, o partidă în care ne vom lovi cu siguranță de orgoliul unei echipe gazdă care a pierdut la Giurgiu în debutul campionatului, pierzând altfel și startul competiției. Urmează o partidă acasă,  cu Gaz Metan, pe 30 noiembrie, apoi, în etapa 19 vom juca la Constanța  (pe 4 decembrie), cu superba echipă construită de Gheorghe Hagi. Etapa cu numărul 20 va aduce publicului giurgiuvean o partidă acasă, cu echipa din Craiova (7 decembrie), iar giurgiuvenii se vor deplasa, pe 14 decembrie la Cluj, într-o partidă iarăși de mare orgoliu. Ultima partidă din acest an va fi acasă, cu echipa din Clinceni ( 21 decembrie și etapa cu numărul 22), dar, până atunci, va mai curge multă apă pe Dunăre.

Să nu uităm și că tandemul Budescu- Alibec va reprezenta naționala, succesul celor doi, dar și omogenitatea echipei propulsându-I pe Budescu în topul marcatorilor (locul 4 cu 6 reușite), dar mai întâi pe Valentin Gheorghe ( locul 2 cu 7 goluri).

Gelu BREBENEL                                   

Laurențiu Martac- Foto Sport Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *