10 la sută din PIB pentru educatie. Rares Bogdan: Suntem în preajma unui eveniment rar, cu valoarea diamantului: renasterea unei natiuni.

EDITORIAL RARES BOGDAN

Există peste 10 tipuri de împrejurări care generează ciclicitatea cu care se repetă istoria, analizate de sociologi mai ales în zonele adiacente dictaturilor sau chiaraflate în epicentrul lor.
De la pierderea legăturii cu electoratul si minciunile sfruntate, la gradul de sărăcie, pulverizarea drepturilor fundamentale si teroare –toate influentează cursul istoriei. România are exemple cu carul pentru toate situatiile. Îmi place să cred însă că mai există un detaliu minunat, aflat în filonul ei spiritual, detaliu care a ajutat-o nu doar să provoace de teptarea constiintei colective, ci să atingă masa critică: speranta. Necazul a fost că până acum, partidele politice au folosit doar experientele traumatizante pentru a- i face campanie si nu au pus pe masă alternativa. Uneori, cu explicatii ridicole: nu vă spunem proiectul nostru, ne temem că nu-l fură adversarii.Ce vor românii? Se întâmplă să cutreier atât zone bogate din România, cât si unele unde sărăcia a devenit o etichetă, iar oamenii, după ce- si varsă oful cer „scăpati-ne!” , vor să stie care este argumentul pentru care trebuie să ne stampileze pe noi, liberalii. Argument, nu promisiuni goale, cum le-a fost dat să audă. Ce bine este că nutrebuie să mint – căci aici este fenomenul despre care vorbeam! După cum seînvată la cursurile de marketing politic si electoral, cursuri transformate în strategii complicate, alegerile se câstigă cu două vehicule: frica si bucuria. Sunt rarisime cazurile în care s-a mizat pe a doua variantă si, probabil, doar în state foarte avansate, unde politicienii se bat cu proiecte si abia pe locul doi vine mproscarea cu noroi. Cum România nu este decât o candidată la civiliza iatgeneralizată, ca flăcăul de la tară pe care-l laudă toti pentru potentiial, cetătenii ei nu au avut sansa să cântărească materie, ci înjurături. Până acum!Pentru prima oară în istoria noastră, odată cu pachetul obligatoriu în care se arată, cu fapte, nu cu minciuni, că nenorocirea poartă numele PSD, există încă ceva: dovada priceperii la politică. O altă politică! stiati că în majoritatea ziarelor nordice, pagina de politică contine exclusiv informatii despre ceea ce considerăm noi „social”? si asta deoarece clasa care guvernează decizia a priceput ce înseamnă atunci când populatia delegă suveranitatea, deci singura ei politică este binele comunitar. Prin urmare, nu exclusiv prin frică se câstigă alegerile, ci prin dovada că există si oameni fericiti. Ce- si doresc românii? Să fie fericiti. Este posibil? O, da!
Sate îmbătrânite, fără sperantă. Probabil că gluma cea mai mare care ne-a însotit după 1989 este cea cu potentialul enorm pe care-l are tara noastră . Riscăm să murim tânără speranta sau confirmăm? Dacă a avea miliarde, a urca în autocare zeci de mii de cetăteni din pungile de sărăcie ale tării (Doamne, câte sunt!) si le-ar duce să viziteze câteva orase si comune din Transilvania. Paranteză: îmi scriu unii să nu mai zic în Oltenia că în Cluj-Napoca e bunăstare, că e frumos, pentru că oltenii sunt mândri si mă vor sanctiona. Ei, ce să vezi? Eu nu vorbesc ca propagandistii, nu îi etichetez drept prosti pe românii care au altă părere sau stau în n expectativă. Oltenii nu au nicio vină că mijloacele de informare în masă au fost acaparate (cu mici si curajoase exceptii ii) de bolsevici care nu au niciun interes să mediatizeze modele de comunităti prospere. De asta este datoria noastră să le arătăm. Da, aceasta este bucuria pe care o livrăm electoratului: bucuria perpetuării modelelor de succes. Pentru prima oară, alegerile vor fi câstigate având în fată realităti palpabile, nu promisiuni de arte. Mai rămâne ca mesajul să ajungă la oameni. El este simplu: milioane de români au plecat din tară alungati de lipsa perspectivei unui trai decent. În acest ritm, în scurt timp nu am avea doar sate goale sau îmbătrânite, ci si orase. Admit că aici am exagerat u pic, dar imposibilul negru a devenit posibil în 2 ani i 6 luni. Îsi imagina cineva că imediat după ce va câstiga alegerile, PSD se va concentra pe schimbarea legislatiei astfel încât să scape de închisoare o mână de îmbuibati politici? Nu îsi imimagina, deoarece s-a bazat pe propriul obraz, nu? S-a bazat pe 7 ani de-acasă,pe „a a ceva nu se face”.Fapte, nu vorbe. Este un secret că infractorii politici au nenorocit România? Nu, o Stiu până Si copiii din ciclul primar. Astfel, însă, luând contact de timpuriu cu acest adevăr dureros, creierul lor de adolescenTi caută modalităTi de a evita dezastrul personal.Copiii stiu de mici, din păcate tot mai mult si, că salvarea e plecarea. Despre realitătile crunte aud zilnic de la părinti: spitale în paragină, români care mor cu zile. Drumuri bombardate, bani europeni refuzat i pentru că nu se pot fura (21 demiliarde!!). Alimente proaste aduse din Est, fermieri distrusi, cu credite pe care nu le mai pot plăti. Facturi la întretinere dublate de managementul dezastruos.2400 de scoli cu toalete în fundul curtii, săli de clasă fără încălzire. Legi pentru infractori si pentru trădători. Grupuri de interese, licitatii trucate. Industria, vândută de Guvernele Năstase si Tăriceanu pe comisioane grase. Comune fără apă si canalizare. Lista este lungă si reprezintă tot atâtea motive pentru care românii au plecat. Solutia la toate? Bani europeni. Cum să facem ca istoria să nu se repete la capitolul nenorocirilor? Alocând 10 la sută din PIB pentru educatie.Dar nu ca exceptie, ci ca regulă, minim 10 ani. De aici porneste totul!

Aflati mai multe despre Rares Bogdan si PNL. Click aici:https://www.romaniainprimulrand.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *