web analytics
Giurgiu-Tribune

102 ani de la eliberarea orașului Giurgiu

Astăzi, 10 noiembrie 2020, se împlinesc 102 ani de când orașul nostru, jefuit și incendiat, a fost eliberat de sub ocupația Puterilor Centrale, grație Armatei Franceze condusă de generalul H.M. Berthelot. Ulterior, Giurgiu a fost decorat de Guvernul Franței cu ”Crucea de Război cu Palmete”, fiind considerat oraș-erou.
În urmă cu aproximativ șase ani, printr-o hotărâre aprobată de Consiliul Local al municipiului Giurgiu, ziua de 10 noiembrie a fost declarată ”Ziua istorică a orașului Giurgiu”.
Giurgiu a fost singurul oraș din România eliberat de armata franceză, transformând municipiul nostru în capitala speranțelor românilor pentru eliberarea deplină și unirea românilor de pretutindeni.
Într-o astfel de zi, de mare însemnătate istorică, în numele administrației locale pe care o conduce, primarul municipiului Adrian Anghelescu a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Francezi din Parcul Alei, aducând un omagiu eroilor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru eliberarea orașului nostru.
Indiferent de vremurile pe care le trăim, marcarea acestei zile, printr-un simplu gest, subliniază respectul pe care îl purtăm și recunoștința pe care o datorăm celor care s-au jertfit pentru orașul nostru , în urmă cu 102 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *