“Specialiști” în furtișaguri, prinși de polițiștii giurgiuveni

Televizoare, telefon mobil, bani, ori chiar “adidașii” de la ușă pot reprezenta o reală pradă pentru cei ce cred că pe ei nu îi prinde poliția. Un moment de neatenție, o ușă uitată descuiată , și poți rămâne și fără ultimii bani din casă, pentru că da, ți se poate întâmpla și ție așa cum li s-a întâmplat în această săptămâna celor menționați mai jos .

 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.8 Roata de Jos au fost sesizați  în data de  4 mai prin S.N.U.A.U. – 112 de către un bărbat din localitatea Vadu Lat, județul Giurgiu, cu privire la faptul că locuința vecinului său, a fost spartă, iar  păgubitului îi lipseau 2 televizoare.

În urma unei anchete desfășurață de polițiștii giurgiuveni a reieșit că cel mai probabil autorii furtului sunt doi tineri de 17 ani, ambii din comuna Bucșani, județul Giurgiu care ssunt cercetați acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar televizoarele  au fost recuperate și predate proprietarului.

Două zile mai târziu,  polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bolintin Deal au fost sesizați de către un bărbat de 63 de ani, cu privire la faptul că în perioada 27-28.04.2020, persoane necunoscute i-au sustras din curtea locuinței telefonul mobil, De această data, hoțul s-a dovedit  fi un bărbat de 32 de ani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu. Telefonul mobil a fost recuperat și predat proprietarului, iar hoțul s-a ales cu dosar penal pentru  furt calificat și cu  amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

Și tot pe  6 mai , polițiștii Secției Nr. 5 Poliție Rurală Giurgiu au fost sesizați de către un bărbat din comuna Slobozia, județul Giurgiu, cu privire la faptul că în urmă cu o zi  i-a fost sustrasă din locuință suma de 350 lei și o pereche de pantofi sport.

Reclamantul , a declarat faptul că în ziua de 5 mai s-a deplasat pe raza municipiului Giurgiu, în interes profesional, revenind la domiciliu în jurul orei 18.30. Ulterior, acesta s-a deplasat la cumpărături, la un magazin aflat pe raza comunei, fără a asigura ușa de la intrare sau poarta curții locuinței.

În jurul orelor 21.30, a observat faptul că din camera sa i-a fost sustrasă suma de 350 lei, precum și o pereche de pantofi sport aflați în fața ușii de la intrare.

În urma investigațiilor efectuate a fost identificată persoana în cauză, ca fiind un tânăr 22 de ani, din localitatea Slobozia, județul Giurgiu căruia i- a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Bunurile în cauză au fost recuperate și predate persoanei vătămate.

 

Camelia SACHETTI

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *