
Picturi, machete şi compuneri despre protejarea mediului înconjurător şi a zonelor umede! Cu toate-acestea s-au prezentat în această dimineaţă elevii şcolii generale nr.5 din Giurgiu la sediul judeţean al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului pentru a sărbatori în avans această zi. Au plecat cu diplome şi cu siguranţa faptului ca numai împreună responsabili şi conştienţi putem reuşi un prim pas către natura cea curată, frumoasă şi generoasă de altădată.

Pentru că Ziua Zonelor Umede este în weekendul ce urmează, Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu a sărbătorit în avans acest eveniment vineri , 31 ianuarie alături de copii de clasa a 3-a şi a 4-a de la Şcoala Generală Emil Gulian din oraş.

Copiii au adus cu ei machete făcute de colegii lor mai mari din clasele a 6-a şi desene ale lor cu tematica evenimentului .

Mai talentaţi în ale scrisului, copiii Mădălin Drăgulin, Andrei Brebnel şi Ciocoiu Alexia s-au întrecut în compuneri care de care mai interesante ajutati fiind de doamnele învăţătoare Michaela Udrea şi Tatiana Dumitru.

Toti copiii au primit diplome de prticipare din partea APM Giurgiu, care le-a prezentat invitaţilor şi un film cu informaţii despre importanţa protejării mediului înconjurător şi bineînţeles a zonelor umede. Cele mai bune lucrari au fost apoi premiate.

Gazda evenimentului, doamna Ramona Luca a ţinut să precizeze că totate lucrările vor fi expuse în sediul APM Giurgiu şi a ţinut să evidenţieze Zonele umede cu importanţă majoră din judetul Giurgiu: Ostroavele Cama Dinu şi Păsărica unde au fost inventariate 1349 specii de faună şi peste 314 specii de plante, Balta Comana important punct în migraţia unor păsări răpitore, cum ar fi gaia neagră (Milvus migrans), şoimul călător (Falco peregrinus), acvila (Aquila gentiles), sau uliul păsărar (Accipiter nisus).

Camelia SACHETTI