2021, an greu pentru primăria Giurgiu. Vin din urmă necazurile

2021 nu se anunță un an deloc ușor pentru primăria Giurgiu. După toate eforturile depuse de conducerea primăriei pentru depășirea crizei financiare de la finele anului trecut, aproape că nu există nicio mulțumire.

244 de miliarde lei vechi, reprezintă totalitatea datoriilor moștenite de Adrian Anghelescu, la preluarea mandatului, de la fostul primar Nicolae Barbu, acesta din urmă lăsând lucrurile atât de încâlcite, încât va trebui să treacă ceva timp până ce situația va deveni cât de cât limpede, măcar din punct de vedere financiar.

Și totuși, primăria Giurgiu a reușit să achite din datorii peste 100 de miliarde lei vechi, datoriile primăriei la 31 decembrie 2020 fiind de 143 de miliarde lei vechi.

Mulți ar putea crede că situția financiară se îmbunătățește, însă necazurile din urmă sunt atât de mari și de multe, încât nu se poate spera decât rămânerea pe o linie de plutire, cel puțin în acest an.

Vin din urmă, de acum 3-4 ani, titluri executorii de circa 90 de miliarde lei vechi, la care se adaugă o rată bancară de 18,5 miliarde lei/lună, timp de 8 ani de acum încolo, alte 23 de miliarde de lei lunar pentru salariile și indemnizațiile însoțitorilor persoanelor cu handicap, datorii către furnizori și multe alte datorii care pun la grea încercare bugetul primăriei.

Potrivit directorului economic din cadrul primăriei, Ioana Cristea, niciodată primăria Giurgiu nu s-a confruntat cu un asemenea dezastru financiar, nici măcar atunci când fostul primar Nicolae Barbu se plângea că a moștenit o situație asemănătoare de la Lucian Iliescu.

Ce se va întâmpla de acum încolo? Greu de precizat. Va fi greu cu investițiile, greu cu gestionarea puținilor bani care mai rămân după datorii, și greu de onorat o bună parte din proiectele pe care Adrian Anghelescu și le-a propus pentru Giurgiu.

Asta nu înseamnă că speranța s-a încâlcit și ea în datorii, din contră, este mai prezentă ca oricând, pentru că, într-adevăr, va fi greu acum, la început de mandat, dar mai ușor odată cu trecerea timpului.

One thought on “2021, an greu pentru primăria Giurgiu. Vin din urmă necazurile

  1. Greaua moștenire, se știe. Acum vă trebuie sa așteptăm plata datoriilor 4 ani. Dați vă demisia dacă nu aveți soluții. În campania electorală aveați soluții acum aveți scuze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *