22 de tone de deșeuri, oprite în PTF Giurgiu

Un transport de 22 de tone de deșeuri metal ce nu îndeplinea condițiile de intrare în țară a fost oprit de Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

În data de 12.03.2024, în jurul orei 15:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean ucrainean, în vârstă de 50 de ani, la volanul unui ansamblu rutier, transportând deșeuri metalice, de la o societate din Kîrgîzstan pentru o societate din Olanda.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 22.000 kilograme deșeuri.

Procedând la verificarea documentelor de însoțire s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *