23 DE JANDARMI ROMANI IN MISIUNE IN AFGANISTAN. UNUL DINTRE ACESTIA ESTE GIURGIUVEAN!

Un contingent format din 7 ofițeri și 16 subofițeri ai Jandarmeriei Romane, va oferi instruire, consiliere şi asistenţă pentru forţele de securitate şi instituţiile afghane. Pentru 12 jandarmi din acest contingent, noua misiune încredințată reprezintă prima experiență internațională. Printre ceilalti 11 se afla si un jandarm giurgiuvean.

23 de jandarmi cu vârste cuprinse între 27 și 49 de ani, provenind din mai multe unități teritoriale,participa de ieri la o nouă misiune încredințată Jandarmeriei Române.
Unul dintre acestia este Primul adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Giurgiu , Maiorul Diaconescu Andrei.

In cadrul misiunii care va dura 6 luni, ofiterul giurgiuvean va executa operatiuni de instruire şi mentorat pentru o structură de elită din cadrul Poliţiei Naţionale Afgane. Maiorul Diaconescu Andrei a urmat două stagii de pregătire si a sustinut un examen pentru a putea participa la Resolute Support Mission – Afghanistan. În perioada 2012-2013 acesta a făcut parte si din contingentul care a executat misiuni în Afganistan, sub egida NATO- NTMA (Nato Training Mission Afghanistan).

Până la acest moment, Jandarmeria Română a dislocat 8 contingente de jandarmi pe timpul misiunii din Afghanistan. Jandarmeria Română participă la 9 misiuni sub egida UE, ONU şi OSCE.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *