web analytics
Giurgiu-Tribune

25 de giurgiuveni, amendați pentru că au ieșit noaptea fără declarații

În cursul nopţii trecute, începând cu ora 23.00, poliţişti din cadrul IPJ Giurgiu au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile HG nr. 935/2020.
În cadrul acţiunii, organele de control au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încat să acopere nasul şi gura de către persoanele persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
Astfel, 25 de giurgiuveni care au fost opriți de polițiști, în intervalul orar 23.00-5.00 au fost sancționați pentru că nu au avut declarații pe proprie răspundere sau adeverință de la anagjator, după caz, pentru a putea justifica motivul deplasării.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu,  în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.
Acțiunea a vizat verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane.
Totodată, acţiunile sunt desfăşurate pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, siguranţa rutieră reprezentând o prioritate a activităţii poliţiştilor giurgiuveni.
În urma abaterilor constatate organele de control au aplicat 107 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.280 de lei, din care 10 sancţiuni fiind pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală  conform Legii nr. 55/2020.
 Poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *