30 de milioane de euro pentru programul-pilot Școală după școală!

Guvernul pregătește implementarea programului Școală după Școală, din legea promulgată de Președintele Klaus Iohannis. Astfel, programul educațional Școală după Școală începe cu un demers de pilotare, destinat elevilor aflați în risc de părăsire timpurie a școlii. Programul urmează să fie demarat și implementat începând din acest an școlar, cu finanțare europeană. Proiectul de ordonanță care reglementează acest program a fost aprobat ieri în ședința de Guvern.

Bugetul este de 30 de milioane de euro și prevede acordarea, lunar, pentru anii școlari 2020 – 2021 și 2021 – 2022, a unor tichete în valoare de 200 de lei pentru fiecare elev care optează să participe la cursuri de „after–school” în instituții publice sau private.

Beneficiarii acestui program-pilot vor fi 300.000 de copii din grupurile vulnerabile: elevii aparținând minorității rome, cei din mediul rural, elevii cu dizabilități și elevii din comunitățile dezavantajate economic. Lista școlilor din care provin copiii incluși în Programul-pilot ”Școală după școală” va fi propusă de Ministerul Educației și Cercetării.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *