4.000 de tablete au ajuns în județul Giurgiu. Vezi aici când vor fi repartizate!

Liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu a anunțat pe pagina se de facebook că aproximativ 4.000 de tablete au ajuns la Giurgiu. Mai exact, 3.795 de dispozitive electronice, ce vor avea conexiune la internet îi vor ajuta pe elevi și pe profesori să continue procesul de învățare de acasă. Tabletele sunt la Inspectoratul Școlar Giurgiu și potrivit inspectorului școlar general, Adelina Sîrbu, azi se face revizia calitativă, iar miercuri, 11 noiembrie, vor fi înmânate directorilor unităților de învățământ.

Tabletele vor ajunge la școlile care au solicitat aceste dispozitive încă din luna mai și care, prin intermediul aplicației de studiu au specificat în dreptul fiecărui elev dacă are sau nu nevoie de tabletă. În municipiul Giurgiu, cele mai multe tablete sunt pentru Liceul ”Viceamiral Ion Bălănescu” și pentru Liceul Tehnologic ”Ion Barbu”. Pentru celelalte școli din municipiu achiziția de tablete se va face de către primăria Giurgiu.

Totuși, în județ, îmbucurător este faptul că foarte multe primării au achiziționat deja tablete pentru copii, iar 18 școli au încheiat parteneriat cu Inspectoratul Școlar pentru achiziția de tablete.

În ceea ce privește conexiunea la internet, în județul Giurgiu, din cele 52 de unități de învățământ, doar 5 corpuri de clădiri au nevoie de o astfel de rețea.

De asemenea, în plin context pandemic, un număr de 472 de cadre didactice din Giurgiu au fost formate pentru desfășurarea activității educaționale online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *