5 TIR-uri cu ajutoare pentru Ucraina, de la Semiluna Roșie pentru Crucea Roșie

Azi dimineață, în Vama Giurgiu a ajuns un convoi de 5 TIR-uri cu ajutoare pentru Ucraina.

Ajutoarele, care constau în circa 100 de tone de ajutoare umanitare (pături, saltele, cazarmament) sunt trimise de Semiluna Roșie din Turcia cu sprijinul Cucii Roșii Române, cu destinația Ucraina.

Încă de aseară, de la intrarea în țară, convoiul umanitar însoțit de o delegație de la Ankara a fost preluat de Crucea Roșie Giurgiu  și în această dimineață, sub sloganul “Umanitatea nu are granițe” au avut loc declarații de presă în urma cărora transportul umanitar și-a continuat traseul sperând ca în această seară să iasă din țară pe la Vama Siret și să intre în Ucraina, până la Cernăuți.

Oamenii ajută oameni,  indiferent de naționaliate, respectând dreptul internațional și în astfel de momente grele, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie este alături de cei a căror viață este pusă în pericol, fiind iată, în prima linie umanitară. Le multumesc colegilor de la Semiluna Roșie din Turcia și mă bucur că facem o echipă bună, în clipe grele”, a declarat directorul Filialei de Cruce Rosie Giurgiu, Marian Măcelaru.

Întrebat ce a văzut la graniță, ajungând în avans la frontieră pentru formalitățile vamale și reîntors la Giurgiu în această dimineață pentru preluarea convoiului, șeful delegației de la Ankara, Abdulah Kaya, a declarat că este impresionat de mobilizarea Crucii Roșii Române la punctele de trecere a frontierei, acolo unde zi și noapte acordă ajutor umanitar și asistență refugiaților din Ucraina. De asemenea, acesta a specificat că astfel de transporturi se află în pregătire și vor mai ajunge în România pentru a intra ulterior in Ucraina.

 

Filiala de Cruce Roșie Giurgiu a beneficiat în această dimineață și de sprijinul Jandarmeriei Giurgiu, ca însoțitor al convoiului umanitar până la limita cu Județul Ilfov, adresând mulțumiri pe această cale, dar și de sprijinul lui Taylan Ozgur Akkus, pentru sprijinul de comunicare și cooperare cu delegația turcă.

 

Până la ieșirea din țară, rând pe rând, fiecare filială a Crucii Roșii Române va însoți convoiul umanitar cu cele cinci tiruri pe care stă scris “Humanitarian Aid, From the people of Turkey to people of Ukraine”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *