500 de mii de tablete pentru elevi vor fi cumpărate de către primari în următoarea lună

 

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență discutat în ședința de Guvern de vineri seară, 500 de mii de tablete pentru elevi ar putea fi cumpărate de către primari în următoarea lună. Și școlile poat participa la procesul de achiziție , dacă are personalitate juridică și personal care poate desfășura achiziții publice.

 

Un act normativ propus de Ministerul Fondurilor Europene și care inițial permitea achiziția doar a 200 de mii de tablete ar urma să înlesnească achiziționarea de către primării în următoarea lună a 500 de mii de tablete pentru elevi, decontarea urmând sa fie făcută din fonduri europene.

Proiectul reglementează, practic, o achiziție de tablete descentralizată, achiziție la care poate participa școala, dacă are personalitate juridică și personal care poate desfășura achiziții publice.

Acest Proiect de Ordonanță de Urgență reprezintă una dintre  măsurile ce vor fi luate pentru desfășurarea în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-Cov-2.

 

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *