6 pompieri giurgiuveni intervin în județele de la granița cu Ucraina

Peste 200 de pompieri salvatori intervin în sprijinul echipajelor operative din cele 8 județe aflate la granița cu Ucraina, respectiv cu Republica Moldova, și acționează pentru buna gestionare a situației generate de contextul actual.

Pentru acoperirea eficientă a misiunilor din teren generate de dinamica fluxului de cetățeni sosiți în Romania din zona de conflict, inspectorul general al IGSU, general-locotenent Dan-Paul Iamandi, a dispus trimiterea taberelor mobile aflate în rezerva operativă a 15 inspectorate județene pentru situații de urgență, în sprijinul resurselor deja existente în zonele de graniță.

Astfel, alocarea unităților mobile este următoarea:

De la ISUJ Caraș-Severin  ISU – J Bihor;
De la ISU Arad – ISUJ Sălaj;
De la ISUJ Timiș și Hunedoara – ISUJ Bistrița-Năsăud;
De la ISUJ Argeș și Sibiu – ISUJ Neamț;
De la ISUJ Prahova – ISUJ Harghita;
De la ISUJ Brașov – ISUJ Iași;
De la ISUJ Giurgiu – ISUJ Vaslui;
De la ISUJ Teleorman – ISUJ Galați;
ISUJ Olt – ISUJ Constanța;
De la ISUJ Dolj – ISUJ Brăila;
De la ISUJ Gorj – ISUJ Mureș;
De la ISUJ Mehedinți – ISUJ Bacău;
De la ISUJ Alba – ISUJ Maramureș.

Acestea vor fi operaționalizate in funcție de necesități.

De la ISU Giurgiu au fost detașați 6 subofițeri, conducători de autospeciale.

În continuare, echipajele IGSU vor asigura suportul necesar pentru buna gestionare a acestei situații, prin punerea la dispoziție a întregului personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor, ori de câte ori va fi necesar.

Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și de responsabilitate.

Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *