61.000 lei de la Consiliul Județean Giurgiu pentru spijinul elevilor înscriși la Colegiul Tehnic „Ioan Bălănescu”

În acest an, la Colegiul Tehnic Viceamiral ”Ioan Bălănescu s-au înscris 88 de elevi, distribuiți în 4 clase, în învățământul profesional. Aceștia vor primi burse în bani de la mediul de afaceri din Giurgiu și nu numai, dar și o masă caldă din partea Consiliului Județean.

Este nevoie, însă, de o contribuție financiară consistentă, motiv pentru care, luni, 13 septembrie, consilierii județeni s-au reunit în ședință extraordinară pentru a aproba suma necesară acoperii nevoilor acestor elevi.

S-a aprobat, în unanimitate, suma de 61.600 lei având în vedere că majoritatea elevilor înscriși în învățământul profesional provin din medii vulnerabile și categorii sociale dezavantajate: familii cu venituri mici, familii destrămate, monoparentale, părinți plecați în străinătate, copii instituționalizați, copii de etnie romă sau cu nevoi speciale.

Consiliul Județean Giurgiu a demarat în acest an o campanie, fără precedent, de atragere a absolveților de clasa a 8-a către școlile profesionale, o campanie care s-a soldat cu ocuparea tuturor locurilor disponibile din cadrul Colegiului Tehnic „Ioan Bălănescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *