web analytics
Giurgiu-Tribune

61.000 lei de la Consiliul Județean Giurgiu pentru spijinul elevilor înscriși la Colegiul Tehnic „Ioan Bălănescu”

În acest an, la Colegiul Tehnic Viceamiral ”Ioan Bălănescu s-au înscris 88 de elevi, distribuiți în 4 clase, în învățământul profesional. Aceștia vor primi burse în bani de la mediul de afaceri din Giurgiu și nu numai, dar și o masă caldă din partea Consiliului Județean.

Este nevoie, însă, de o contribuție financiară consistentă, motiv pentru care, luni, 13 septembrie, consilierii județeni s-au reunit în ședință extraordinară pentru a aproba suma necesară acoperii nevoilor acestor elevi.

S-a aprobat, în unanimitate, suma de 61.600 lei având în vedere că majoritatea elevilor înscriși în învățământul profesional provin din medii vulnerabile și categorii sociale dezavantajate: familii cu venituri mici, familii destrămate, monoparentale, părinți plecați în străinătate, copii instituționalizați, copii de etnie romă sau cu nevoi speciale.

Consiliul Județean Giurgiu a demarat în acest an o campanie, fără precedent, de atragere a absolveților de clasa a 8-a către școlile profesionale, o campanie care s-a soldat cu ocuparea tuturor locurilor disponibile din cadrul Colegiului Tehnic „Ioan Bălănescu”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *