7,4 milioane lei, suma pe care a primit-o Primăria Giurgiu, de la Guvern, pentru energia termică

Iarna trecută, primăria Giurgiu s-a confruntat cu o situație fără precedent – un preț al gazului de cinci ori mai mare față de sezonul trecut, ceea ce a făcut ca posibilitățile financiare ale primăriei să fie cu mult depășite.

Exista riscul major ca locuitorii din Giurgiu să tremure de frig în apartamente, motiv pentru care, la începutul lunii februarie, primăria Giurgiu a cerut sprijinul Guvernului.

Inițiativa municipalității s-a bucurat de sprijinul liderului PNL, Dan Motreanu și a parlamentarilor PNL de Giurgiu, ceea ce a condus la un răspuns favorabil al Guvernului care a modificat legislația pentru a putea subvenționa prețul gigacaloriei, putând astfel să acorde sprijin financiar municipiului Giurgiu.

Astfel, Municipiul Giurgiu a primit sprijin din partea Guvernului pentru furnizarea energiei termice în sistem centralizat.

Suma totală a fost de 7,4 milioane de lei, pentru perioada noiembrie 2021-martie 2022, potrivit datelor centralizate de Ministerul Dezvoltării. 

La nivel național, 360,9 milioane de lei au fost alocate pentru sprijinirea a 27 de unități administrative-teritoriale la nivelul cărora funcționează sisteme centralizate de alimentare cu energie termică.
Banii au fost plătiți în 14 tranșe, pentru perioada noimebrie 2021 – martie 2022, și au fost folosiți pentru achiziția de combustibil, gaze naturale sau păcură.
Cele mai mari sume au revenit municipiilor Timișoara (67.840.130,52 lei), Constanța (61.273.377,37 lei), Arad (40.997.859,05 lei) și Bacău (40.847.232,88 lei).
Alocările demonstrează că Guvernul este interesat de rezolvarea problemelor oamenilor, indiferent de culoarea politică a primarilor care conduc comunitățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *