9 candidați se bat pentru primăria Giurgiu. Noi cu cine votăm?

Funcția de primar al Municipiului Giurgiu – cea mai râvnită funcție dintre funcții.

Am numărat până acum 9 candidați la primărie și avem un feeling că nu ar fi lista finală. 8 bărbați și o femeie râvnesc la fotoliul de primar, iar celebra întrebare ” Eu cu cine votez?” pare mai actuală ca oricând.

Cine sunt cei 9 candidați, anunțati până acum, care promit prosperitate, dezvoltare, bla bla, bla pentru Giurgiu? Ordinea prezentării este aleatorie.

 • REMUS GUȘĂ

Candidat independent, cu un cult al personalității demn de o cauză mai bună, iubitor de live-uri și autointitulat realizator de emisiuni naționale și chiar internaționale, a mai candidat și în 2020, la Consiliul Local, post scăpat printre degete din cauză de Gigica.

 • BOGDAN BRATU alias BECHE

Tânăr, neliniștit, pus pe fapte mari, candidatul AUR vrea să fie primar și să țină primăria deschisă non-stop. Ca primar, vrea să debaronizeze județul, să scape orașul de sărăcie și să dea credite pentru locuințe tinerilor.

Este la prima candidatură și spune deja prin târg că va ieși primar.

 • NICOLAE BARBU

După două mandate și o pauză pe margine, patru ani, fostul primar mai vrea o dată. A ieșit la încălzire primul dintre candidați, creând atât valuri în tribune, dar și o victimă ”ȘERIFUL”. Candidatul PSD nu vrea să lase lucrurile neterminate și promite o campanie electorală de tip occidental.

 • CODRUȚ CÂINARU

Rotaryan, om de afaceri, fost PSD-ist, actual USR-ist. Proaspăt dezamăgit politic, candidatul USR vrea să îi privească pe giurgiuveni în ochi și să le rezolve toate problemele. A fost până recent consilier local PSD, însă dezamăgit, își încearcă norocul în altă barcă.

 • ADRIAN ANGHELESCU

Actual primar, de profesie aviator. Oficial, nu îl putem numi candidat, PNL fiind singurul partid din Giurgiu care nu și-a anunțat candidații. ”N-am bani” a fost principalul slogan al mandatului, însă proiectele moștenite l-au ajutat să schimbe, cât de cât, prin părțile esențiale, fața orașului.

 • LILIANA CIOBANU

Fost deputat PPDD, fost candidat la primărie în 2016 (PSRO),  administrator de fabrică de pâine, membru Rotary, mamă. Candidează independent la primăria Giurgiu, oripilată de mizeria din oraș. Deși giurgiuvenii nu prea votează femei, poate rupe niște voturi, de la unii, de la alții, atât cât să încurce socotelile.

 • IULIAN STOENESCU

Candidat din partea PNȚCD, stomatolog, nu se lasă nici de data asta de candidatură, deși în 2020 a obținut puțin peste 100 de voturi. Se spune că ar fi unul dintre ”iepuri”, deși voturile sale nu sunt de mare folos.

 • GEORGE COSTACHE

În 2016 a candidat la primăria Giurgiu din partea UNPR. La lansare nu a avut niciun discurs. Acum, și-a anunțat candidatura pe facebook…tot fără discurs. A fost votat de 313 giurgiuveni.

 • NICU ȘTEFAN

După UNPR, PLR, PMP, ALDE și PNL, a revenit în PMP. Fost candidat la primărie, în prezent și pensionar și angajat la primăria Giurgiu, vrea, dacă ajunge primar, să regândească circulația și locurile de parcare din oraș. Este apropiat al actualului primar, de aici și dubiile legate de candidatură.

Și pentru că mulți dintre giurgiuveni nu-și mai amintesc rezultatele alegerilor locale din 2016 și 2020 și nici o parte dintre candidați, lăsăm aici situația voturilor:

REZULTATE VOT PRIMĂRIA GIURGIU 2020

 1. Adrian-Valentin Anghelescu (PNL) – 8594 voturi
 2. Marian Maroiu (PSD) – 5387 –  voturi
 3. Nicolae Barbu (Pro Romania) – 4413 voturi
 4. Alexandru Vladu (ALDE) – 739 voturi
 5. Anca-Adriana Florescu (FIN) – 280 voturi
 6. Marius-Fanel Cristache (PMP) – 262 voturi
 7. Constantin Buduru (Independent) – 247 voturi
 8. Iulian-Eugen Stoenescu (Independent) – 165 voturi

REZULTATE VOT PRIMĂRIA GIURGIU 2016

 1. Nicolae Barbu (PSD) – 10.068
 2. Florian Nicolae (PNL) – 7.975
 3. Alexandru Vladu (ALDE) – 3.631
 4. Liliana Ciobanu (PSRO) – 1.212
 5. Noruţ Stănişteanu (Mişcarea Liberală) – 867
 6. Constantin Buduru (candidat independent) – 413
 7. George Costache (UNPR) – 313
 8. Ionel Dinu (PMP) – 282
 9. Marius Crăcea (candidat independent) – 232
 10. Mihăiţă Grigore (Partida Romilor Pro Europa) – 191

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *