” A doua șansă”, un program pentru 600 de beneficiari

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu împreună cu Școala Gimnazială nr. 10 Giurgiu au organizat și desfășurat astăzi, 28 septembrie 2021, evenimentul de informare „Sprijinim educația la orice vârstă!”, în cadrul proiectului ADS 2.0 – următorul nivel în educație – POCU/665/6/23/136158 cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul are ca scop creșterea numărului de tineri care au abandonat școala și de adulți care nu și-au finalizat educația obligatorie, care se reîntorc în sistemul de educație și formare, inclusiv prin programe de tip a doua șansă și programe de formare profesională.

Evenimentul „Sprijinim educația la orice vârstă!” a avut ca temă centrală de interes importanța educației și a reîntoarcerii în sistemul de învățământ prin măsuri concrete de sprijin ale persoanelor defavorizate din județul Giurgiu pentru parcurgerea învățământului obligatoriu prin programe de tip „A doua șansă”.

Subiectele dezbătute în cadrul evenimentului au fost:
  •  Beneficiile și sprijinul acordat grupului țintă prin proiect;
  •  Dialoguri deschise între cadre didactice și actorii locali;
  •  Prezentarea unor modele de succes și bune practici;
  • Măsuri de încurajare a elevilor pentru continuarea programului „A doua șansă”;
  •  Implementarea de acțiuni specifice cu scopul diminuării abandonului școlar.

Alături de echipa de implementare a proiectului au fost prezenti la eveniment, dna vicepreședinte a Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, dl viceprimar al Municipiului Giurgiu, Marian Damian, dl Primar al comunei Schitu, reprezentanți ai: Insituției Prefectului de Giurgiu, Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, Penitenciarului Giurgiu, Partidei Romilor Giurgiu, mass mediei locale și directori ai unităților de învățământ din județul Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *