A INCEPUT “BACUL DE TOAMNA “!

Peste 700 de candidati din judetul Giurgiu s-au inscris la sesiunea de bacalaureat din toamna . 360 dintre acestia urmau sa se prezinte la proba de limba si literatura romana, insa 35 de candidati au absentat.
La proba obligatorie a profilului ( istorie/matematica) s-au inscris aproximativ 500 de candidati, iar mai bine de 400 dintre acestia urmeaza sa sustina proba la alegere conform specializarii.

In judetul Giurgiu, la sesiunea august-septembrie 2018 a examenului de bacalaureat s–au inscris 704 candidati.
Dintre cei  360 de inscrisi la proba de limba si literatura romana, s-au prezentat 325 .
La proba obligatorie a profilului ( istorie/matematica)s-au inscris 495 de candidati, iar 412 dintre acestia s-au inscris pentru proba la alegere conform specializarii.
In judetul Giurgiu functioneaza 4 centre de examen de bacalaureat, in liceele ; Tudor Vianu, Dimitrie Bolintineanu – Bolintin Vale, Tiu Dumitrescu- Mihailesti, si Udriste Nasturel Hotarele.
Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi peste 28.000 de candidaţi sunt din promoţia 2017 – 2018, iar mai bine de 16.000 provin din promoţiile anterioare.

Calendarul examenului de Bacalaureat sesiunea august- septembrie 2018 continua cu proba la – Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului şi 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

În zilele de 24 şi 27 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 28 august.
In zilele de 29 – 30 august, va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar în zilele de 30 şi 31 august vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională .

Rezultatele se vor afisa la centrele de examen, in data de 1 septembrie.
Contestatiile se depun in aceeasi zi, in intervalul orar 12,00-16,00, la centrele de examen.
Rezultatele finale se vor afisa in data de 6 septembrie.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *