A început Recensământul din ușă în ușă. Ce se întâmplă dacă nu sunteți găsiți acasă?

De luni, 30 mai, după încheierea etapei de autorecenzare, Recensământul populației și locuințelor continuă din ușă în ușă.

244 de recenzori, pentru întreg județul, vor merge din casă în casă pentru a completa chestionarele pentru Recensământ, dotați cu o tabletă.

În Municipiul Giurgiu, la casele oamenilor  vor ajunge 54 de recenzori, repartizați pe cartiere, fiecare cu misiunea de a aduna cât mai multe date din care să rezulte populația reală, ultimele date fiind colectate la Recensământul din 2011.

Pentru o corectă informare a giurgiuvenilor despre procedura de recenzare, azi, 31 mai, la solicitarea presei, la sediul Prefecturii Giurgiu,  conducerea Institutului Județean de Statistică a oferit răspunsuri tuturor nelămuririlor legate de acest proces.

Astfel, am aflat că, recenzorii își vor organiza propriul program pentru recenzare, în special după-amiaza, atunci când majoritatea giurgiuvenilor încheie programul de lucru și pot fi găsiți acasă.

Totuși, dacă la adresa respectiva nu este nimeni acasă, recenzorul va lăsa în ușă un număr de telefon pentru a fi contactat și pentru a reveni când proprietarul este disponibil.

În cazul în care, la o adresă, locatarii sunt plecați de mai mult de 12 luni, locuința specială nu se recenzează.

Pentru că Recensământul prevede și amenzi, acestea se vor aplica doar celor care refuză să se recenzeze sau impiedică procesul de recenzare, sancțiunea fiind aplicată de către un reprezentant al primăriei, împreună cu un polițist local, la solicitarea recenzorului.

Amenda prevăzută este de la 1.000 la 3.000 lei.

În județul Giurgiu, în perioada 14 martie-23 mai, au fost completate 105.216 chestionare de recensământ, reprezentând 35,8% în mediul urban și 64,2% în mediul rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *