Aceeași zi, alte percheziții

Astăzi se pare că este ziua perchezițiilor la Giurgiu. După perchezițiile efectuate la comercianții de tutun in mediu online în vizorul polițiștilor au intrat proxeneții.

Conform unui comunicat Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti  – Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, polițiștii au pus în aplicare, marţi, 9 martie,  cinci mandate de percheziţie domiciliară în Bucuresti şi judeţele Sibiu şi Giurgiu, într-un dosar de proxenetism.

„Activităţile de cercetare au început în luna noiembrie a anului trecut, când un bărbat necunoscut a închiriat, într-un complex rezidenţial din Bucureşti, mai multe apartamente, în regim hotelier, pe care le punea la dispoziţie mai multor fete care practicau prostituţia. Astfel, în urma probatoriului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că un grup infracţional nestructurat ar fi desfăşurat activităţi infracţionale în Bucuresti, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea şi Bistriţa, prin aceea că ar fi determinat, înlesnit şi obţinut sume de bani din practicarea prostituţiei de către mai multe femei”, arată Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, au fost găsite şi duse la audieri 4 persoane, 3 bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cei patru fiind reţinuţi şi urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Activităţile s-au bucurat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Alte activități au avut loc și ieri când polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, în cadrul unei operațiuni comune cu Poliția Națională din Regatul Spaniei, cu sprijinul EUROPOL, au desfășurat, la data de 9 martie a.c., o acțiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, trafic și consum de droguri și spălare de bani.

Din datele și probele administrate a rezultat faptul că grupul infracțional organizat, format din 13 membri, cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani, ar fi fost constituit de persoane ce domiciliază în județul Giurgiu și municipiul București, ulterior, la grup aderând și alți membri din județul Galați.

În principal, activitatea infracțională a grupului ar fi constat în recrutarea, de pe teritoriul României, a unor tinere aflate în stare de vulnerabilitate, urmată de exploatarea sexuală a acestora, prin obligarea sau determinarea și înlesnirea practicării prostituției în Spania, în regiunea Girona.

Au fost identificate 17 tinere de cetățenie română, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, exploatate sexual de membrii grupării, pe teritoriul Spaniei. Tinerele ar fi fost determinate și le-ar fi fost înlesnită practicarea prostituției, în condiții de risc, chiar în timp ce erau însărcinate.

În cadrul acțiunii desfășurate în România, au fost puse în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, 10 în județul Giurgiu, 2 în municipiul Galați și 2 în municipiul București, la locuințele celor 13 persoane cercetate.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate sisteme informatice, obiecte și metale prețioase, înscrisuri, substanțe susceptibile a fi droguri și bunuri utilizate la cântărirea, dozarea, ambalarea drogurilor sau utilizate la consumul acestora.

Totodată, au fost puse în aplicare 23 de mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, pentru activități procedurale.

Simultan, pe teritoriul Spaniei, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere, fiind reținute 2 persoane de cetățenie română.

Ieri, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu a dispus reținerea a 5 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, spălare a banilor, trafic de minori, deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu și punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri, urmând ca, în ziua de 10 martie 2021, să fie prezentate Tribunalului Giurgiu, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor și Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.Activitățile au avut sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, I.J.J. Giurgiu și Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *