Acțiune a polițiștilor giurgiuveni de informare despre modificările Codului Penal

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Giurgiu, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, au desfășurat activități de informare cu privire la modificările aduse Codului Penal.

Cea mai recentă modificare a Codului Penal se referă la felul în care vor fi aplicate pedepsele în situațiile în care conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a poseda permis de conducere provoacă accidente rutiere, din care rezultă decesul unei persoane, situație în care cei vinovați vor fi condamnați la pedepse cu executare.

De asemenea, toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să conducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți.

Polițiștii le-au reamintit conducătorilor de autovehicule și despre obligația de a folosi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice.

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto că legislația a fost modificată și cu privire la tractoarele agricole sau forestiere, în sensul că pentru ca acestea să poată fi conduse pe drumurile publice trebuie sa fie înmatriculate sau înregistrate, iar ei trebuie să posede permis de conducere corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *