Acțiuni de informare ale ISU Giurgiu în localitățile Bolintin Vale, Palanca, Joița, Dealu și Stâlpu

Bolintin Vale, Palanca, Joița, Dealu și Stâlpu sunt localitățile în care vor fi organizate, astăzi, acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la pericolul pe care îl reprezintă folosirea focului deschis în gospodării sau pe terenuri, mai ales când temperaturile sunt ridicate.

Astfel, pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriștilor și a vegetației uscate de pe pajiștile permanente, pompierii vor continua misiunile de patrulare cu autospecialele din dotare, pe timpul cărora vor transmite mesaje pre-înregistrate prin care se atrage atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă folosirea focului în spații deschise, în condiții de secetă prelungită.
Ținând cont de faptul că, zilele acestea, Giurgiu se află sub incidența unor avertizări meteorologice de caniculă, atragem atenția asupra faptului că incendiile de miriște și vegetație uscată se pot extinde într-un timp foarte scurt. Acestea pot pune în pericol locuințele, culturile agricole care nu au fost recoltate încă, pădurile sau alte proprietăți aflate în apropiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *