ACȚIUNI, MISIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIȘTILOR

În ultimele 24 de ore, polițiștii au depistat peste 6.000 de persoane care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulației. Au fost întocmite 11 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Peste 14.000 de polițiști au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

 

În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de peste 4.000 de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, jandarmi și efective ale M.Ap.N.

 

În ultimele 24 de ore, 216 autovehicule (cu 811 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

 

Au fost verificate 12.056 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. Acțiunile au avut ca rezultate întocmirea a 11 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

 

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 6.089 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.000.000 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

 

Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.269 de intervenții la evenimente, dintre care 1.846 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112, fiind organizate 290 de acțiuni.

 

150 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 7 persoane urmărite au fost depistate.

 

În trafic, polițiștii au constatat 62 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 212 permise și retrase 156 de certificate de înmatriculare.

 

Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

 

Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă –  numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Bucureşti, Str. Mihai Vodă, nr. 6, sector 5, România

Tel: +4 021.316.66.65

www.politiaromana.ro

https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *