Activitatea TAROM din perioada 2007-2018 va fi anchetată de Parlament

Este decizia luată de plenul Camerei Deputaţilor în ședința de miercuri, 20 martie, deputații acordând vot favorabil proiectului de Hotărâre pentru încuviinţarea efectuării de către Comisia pentru transporturi şi infrastructură a unei anchete privind activitatea SC Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, în perioada 2007-2018.

Printre obiectivele anchetei se numără verificarea cadrului legislativ în care îşi desfăşoară activitatea S.C. TAROM S.A., analiza modului în care managementul S.C. TAROM S.A. şi-a îndeplinit obligaţiile conform fişei postului şi hotărârilor A.G.A. şi C.A., a realizării indicatorilor fizici, precum şi a obiectivelor şi criteriilor de performanţă din planul de administrare şi planul de management, evoluţia fluxului de numerar aferent contului bancar al TAROM, dar şi verificarea structurii de personal, a organigramei, modificarea acestora în raport cu necesitatea forţei de muncă angajate, precum şi litigiile cu angajaţii.

Ancheta parlamentară are ca scop cercetarea modului în care TAROM şi-a asumat şi îndeplinit în mod real, economic și eficient şi obiectivele, atribuţiile şi responsabilităţile stabilite legal, referitoare la activitatea de transport aerian, investigarea responsabilităţilor la nivel instituţional în relaţia contractuală cu S.C. Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A. şi elaborarea unor propuneri de îmbunătăţire a cadrului legislativ.

Constituirea acestei comisii se dorește un prim pas spre modernizarea transportului aerian în România,  iar perioada de peste 10 ani luată în considerare de comisia de anchetă este foarte bună pentru ca Parlamentul să își poată forma o imagine clară despre modul de funcționare al TAROM. 

Termenul pentru depunerea raportului este de 90 de zile de la data încuviinţării anchetei în plenul Camerei Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *