Acuzații grave la adresa DSP si Prefecturii din partea Președintelui Consiliului Județean Giurgiu

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina  a acuzat la un post național de televiziune conducerea Instituției Prefectului că „face poliție politică și îi amenință pe primari”, după ce, în urma unui chestionar întocmit prin telefon, de catre  reprezentantii DSP Giurgiu, de comun acord cu domnul Mina Marian, a fost carantinat la domiciliu.

 Marian Mina care este și președintele executiv al PSD Giurgiu s- a plâns de această situație și pe o rețea de socializare spunând că nici până în ziua de azi nu a primit decizia de carantinare și că nu a semnat nimic în sensul acesta, drept pentru care va   depune plângeri penale împotriva tuturor acestor măsuri considerate de către el drept abuzive .

 

Președintele Consiliului Județean Giurgiu , Marian Mina, a declarant  recent în presa națională și locală că este carantinat abuziv , iar instituția prefectului face poliție politică și aduce amenințări primarilor.

Într-un comunicat de presă, conducerea prefecturii, spune că activitatea Instituției Prefectului la nivelul județul Giurgiu este guvernată de principiul imparțialității, iar de coordonarea activității de testare în vederea depistării infecției cu SARS Cov 2 se ocupă la nivel județean Direcția de Sănătate Publică Giurgiu.

La rândul său, DSP  ne informează printr-un comunicat de presă că  Marian Mina a fost contact direct cu un caz pozitiv COVID 19 , conform definiției de caz, cu seful ISU Giurgiu Radu Covaci,  testat pozitiv în data de 23.iulie, iar din ancheta epidemiologica a lui Radu Covaci, reiese că Mina Marian, a intrat în contact apropiat ultima oară cu Radu Covaci, pe data de 20 iulie.

Conform legii , carantina se instituie ,,persoanelor care au întrat în contact direct cu cel puțin o persoană confirmată cu o boala infectocontagioasa’’, pe o perioada de 14 zile, de la data ultimului contact cu  acel caz confirmat.

DSP recunoaște în comunicatul de presă menționat anterior că,  într-adevar, Mina Marian este testat de două ori  cu  rezultate negative, în interval de sapte zile de la data ultimului contact cu cazul confirmat pozitiv;  un test efectuat din propria inițiativă,  și acel test efectuat în a șaptea zi de la data ultimului contact.

Astfel, în baza acestui  test concludent, conform metodologiei în vigoare, Mina Marian va ieși din carantină, în data de 02 spre 3 august., orele 24.00, după care , isi va putea relua activitatea profesionala.

Carantinarea lui Marian Mina a fost făcută în urma unui chestionar întocmit prin telefon, de catre  reprezentantii DSP Giurgiu, de comun acord cu Mina Marian , se mai precizează în comunicat.

Camelia Sachetti

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *