Administrație liberală la Zona Liberă Giurgiu. Directorul a recurs la concedieri pentru a face economii

Zona Liberă Giurgiu nu mai e demult acea instituție înfloritoare care genera profit.

De ceva timp administrația e pe pierdere, peste 7 miliarde lei vechi. Abia se strâng bani de salarii, de utilități, investitorii vin și pleacă, la cheu descărcările au scăzut dramatic, iar posibilitățile de a mai recupera acest deficit uriaș sunt extrem de mici.

Toată această  situație nefastă pe care o traversează Zona Liberă a fost expusă de directorul, George Pălălău, într-o conferință de presă, un fel de bilanț în care aspectele pozitive au lipsit cu desăvârșire.

Parcă am mai auzit noi ”NU SUNT BANI” pe la cineva.

Așadar, la Zona Liberă e sărăcie crâncenă, chiar dacă pentru anumite contracte se mai găsesc niște rămășițe. Nu știm ce și-a imaginat George Pălălău când a primit postul de director, dar cu siguranță conturi goale nu.

Ca să nu se adâncească și mai mult pierderile și ca să mai genereze ceva venituri, George Pălălău, numit director interimar pe 5 luni, cu prelungire de două, a trecut la concedieri. Adică de la 112 angajați câți a găsit în august 2023, sunt acum, în plată, 77. 

Dacă renunțarea la 35 dintre angajați va reuși să acopere deficitul de 7 miliarde lei, e greu de crezut, așa că acum ar trebui să vedem cu adevărat calitățile unui manager, în găsirea de soluții.

George Pălălău spune că are mâinile legate

În baza unu cod administrativ adoptat în 2019, Zona Liberă Giurgiu nu mai poate subconcesiona și nici închiria teren. O lege care îndreaptă această deficiență este la Curtea Constituțională și nu se știe ce parcurs va avea.

Tabăra Stejaru…nici ea cică nu e profitabilă. Banii investiți nu s-au recuperat, angajații au fost concediați, iar la vară…om vedea.

Ar mai fi o șansă cu fondurile europene. Se așteaptă afișarea ghidurilor…un alt proces de durată care, deocamdată, nu ajută cu nimic.

În concluzie, Zona Liberă Giurgiu merge în continuare pe pierdere, iar măsurile de austeritate par să nu o ajute prea mult. Cu toate acestea, funcția de conducere a Zonei este mereu râvnită de politicienii de prin Giurgiu, devenită mai mult un premiu, o recompensă pentru anumite servicii politice și dorită mai puțin pentru redresare și pentru scoaterea ei din problemele în care se adâncește tot mai mult.

2 thoughts on “Administrație liberală la Zona Liberă Giurgiu. Directorul a recurs la concedieri pentru a face economii

  1. De mult timp oammenii s au saturat sa suda!” nu mai sunt bani”. Cei care ocupa o astfel de functie trebuie sa gaseasca solutii care sa genereze profit. Numai asa dovedesti ca esti un bun manager, ca ești ” omul potrivit la locu potrivi” sau ” că omul sfințeste locul”. Solutiile sunt cele care ti atesta valoarea. Altfel….ne vaitam..
    timpul trece, leafa merge.

  2. Ce asteptari putem avea de la un director numit pentru cateva luni? Cum si ce sa faca mai intai? Si cum sa pornesti proiecte si activitati cand totul e temporar? Abia atunci cand postul ar fi castigat prin concurs si este pe perioada nedeterminata, poti analiza si evalua. Tot atunci putem vorbi de “omul sfinteste locul”. Este valabil pentru toate functiile de conducere din toate institutiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *