Adrian și Stelian – doi pompieri giurgiuveni, eroii zilei

Era puțin trecut de ora 07:00, iar colegii noștri, Stelian și Adrian, se îndreptau spre serviciu. Cunosc foarte bine DN 61 pentru că l-au străbătut de atâtea ori, dimineața.

Aproape de Letca Nouă, județul Giurgiu, au văzut un autoturism oprit pe marginea drumului și un biciclist căzut în șanț. Și-au dat seama că este vorba despre un accident rutier și au alergat să vadă cum pot fi de ajutor.

Biciclistul, în stare de șoc, nu se putea ridica și nici vorbi.

“Mă auziți?” l-a întrebat Adrian, iar bărbatul dădea semne că înțelege.

“Suntem pompieri, vă putem ajuta. Încercați să nu vă mișcați. O să vă așezăm într-o poziție pentru a putea respira mai bine. Ambulanța este pe drum!” l-a liniștit Stelian.

Au rămas lângă el și s-au asigurat că are puls și respiră. Conștient, dar fără a putea comunica foarte bine, bărbatul a fost preluat de ambulanță și transportat la spital.

Totul s-a întâmplat în doar câteva minute, ce au presupus calm, viteză de reacție și o bună organizare, calitați de bază pentru un salvator.

Cei doi pompieri și-au continuat drumul spre serviciu, cu gândul la omul care a trecut, în această dimineață, printr-o grea încercare și cu speranța că acesta se va recupera cât mai repede.

Felicitări, pompierilor din cadrul ISU Giurgiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *