Aeroport în județul Giurgiu. Primăria sectorului 4 și Consiliul Județean Giurgiu au bătut palma

Județul Giurgiu ar putea avea aeroport internațional. Vestea vine de la primarului Sectorului 4 București care a declarat joi, 21 septembrie că a bătut palma cu președintele Consiliului Județean Giurgiu pentru construirea unui aeroport în sudul Bucureștiului.

Astăzi am bătut în cuie, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, cel mai nou proiect de infrastructură pe care-l vom derula în sudul Capitalei, menit să echilibreze decalajul major de dezvoltare între nordul şi sudul oraşului.

Este vorba despre construcţia unui aeroport pe care comunitatea noastră, a celor din sectorul 4, împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu, îl vor realiza împreună, iar această asociere în cursul săptămânii viitoare va căpăta şi forma documentelor, iar în următoarea lună vom avea posibilitatea să semnam inclusiv realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate.

Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni.

Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni”, a spus, miercuri, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Despre aeroport în județul Giurgiu s-a vorbit și în 2012

Mai exact, în urmă cu 11 ani, se promitea că în circa 2 ani și jumătate am putea lua avionul spre orice destinaţie de la Adunaţii Copăceni şi nu va mai trebui să ajungem astfel tocmai în Capitală.

Ni se spunea atunci că proiectul a intrat în linie dreaptă, detaliile fiind prezentate în cadrul unei conferințe de presă la care au participat primarul din Adunaţii Copăceni, Ion Tache, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu. 

Se vorbea de un aeroport privat al companiei Infra Group, avându-i ca asociați pe Romstrade și Blue Air. La aceeași conferință de presă din 2012, se vorbea și de realizarea unui nou pod peste Dunăre, iniţiativă a autorităţilor bulgare, de eventualitatea apariţiei unui metrou uşor între Giurgiu şi Adunaţii Copăceni, cât şi de realizarea Canalului Dunăre-Bucureşti.

Şi primarul comunei Adunaţii Copăceni, Ion Tache, a vorbit despre importanţa construirii aeroportului în ceea ce priveşte dezvoltarea zonei pe care o administrează.

„Este de menţionat faptul că se estimează ca, în următorii ani, să fie create circa 2.000 de locuri de muncă. Mai mult, avem o oportunitate apărută de curând, unul dintre descendenţii Minei Minovici intenţionează, alături de mai multe firme, să construiască, în apropierea aeroportului, un spital de 5 stele”, spunea în 2012 primarul Ion Tache.

Despre aeroport în județul Giurgiu vorbea și Niculae Bădălău, în 2019, pe atunci ministru al Economiei

Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanţii companiei ce se va ocupa de construcţia aeroportului privat de la Giurgiu.

În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie. Instituţia pe care o conduc va contribui la construirea unei staţii de putere de 350 de megawati. Se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie” – declara Niculae Bădălău în urmă cu 5 ani.

Nu s-a mai auzit nimic de aeroportul de la Adunații Copăceni împotmolit în faza studiului de fezabilitate și a documentației tehnico-economice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *