Afacere on-line cu iz penal

Un crescator de animale din judetul Giurgiu a decis să-şi promoveze afacerea sa, nu prea legală, cu porci, în mediul on-line. Acesta creştea şi vindea animalele într-o localitate în care evoluau mai multe focare de pestă porcină. Autorităţile au instituit urgent măsura uciderii preventive.

În urma postării unui anunț pe un site, in care se promova comercializarea unor porci de către un crescător din localitatea Stoenești-Giurgiu, unde s-a desfășurat uciderea preventivă a tututror porcilor din exploatații, reprezentanții D.S.V.S.A. Giurgiu s-au sesizat si s-au deplasat în gospodăria respectivă unde au ucis preventiv porcii din gospodarie.

Proprietarul animalelor, care a declarat fals că nu deține animale la data uciderii preventive în întreaga localitate, s-a ales cu o amendă de 2400 lei, nu va primi despgubiri, iar D.S.V.S.A. Giurgiu va depune plângere penală in cest caz.

În județul Giurgiu, la data evoluează in prezent 235 focare de PPA și 82 de cazuri de PPA la porcii mistreți în 13 fonduri de vânătoare.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *