After-school-urile private nu mai pot fi organizate în aceeași clădire cu grădinițe private

Asociația Școlilor Particulare: Normele vin foarte târziu, s-au făcut investiții, s-au înscris copiii la after.

Aceasta  este o regulă care  face parte din Normele de igienă din unitățile pentru educarea, instruirea, odihna copiilor, realizate de Ministerul Sănătății și publicate în Monitorul Oficial pe 28 august 2020.

 

Ordinul nr. 1.456 din 25 august 2020 care aprobă Normele de igienă din unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, publicat pe 28 august în Monitorul Oficial, prevede la articolul 5, alineatul 3 următoarele:

“(3) Creșele și unitățile de învățământ preșcolar, cu program prelungit, nu se cuplează cu unități școlare de alt nivel sau cu instituții de alt profil. Creșele pot fi cuplate numai cu unitățile de învățământ preșcolar cu program prelungit”.

Vezi Normele de igienă integrale aici

La apariția interdicției în Monitor, Edupedu.ro a primit sesizarea unor cititori care au transmis că “avem salariați care au copii la grădinițe și after school-uri private care în acest moment sunt nevoiți să stea cu copiii acasă, ca urmare a publicării în MO 787/28.08.2020 a Normelor de igienă aprobate prin O 1456/25.08.2020”. Concret, prevederea interzice ca în aceeași clădire și folosind spații comune să se mai poată desfășura concomitent activități cu copii de grădiniță și cu copii de after school.

Sursa: Edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *