Ai fotografii vechi cu cartierul Smârda? Fii parte dintr-un proiect lansat de Asociația pentru Tranziție Urbană

Asociația pentru Tranziție Urbană, lansează proiectul Cu Fața Spre Dunăre în cadrul programului internațional DANUrB+ la Giurgiu, destinat valorificării patrimoniului local danubian.

În centrul atenției este cartierul Smârda, motiv pentru care, giurgiuvenii sunt invitați să participe cu fotografii din arhiva personală,  făcute pe stradă, în cartier, la fabricile din zonă sau în curțile caselor. 

Fotografiile pot fi digitale sau analog și pot surprinde spațiul fizic (casa, grădina, strada, zone cheie din Smârda) sau viața socială a cartierului (poze de familie, comunitate, evenimente ce au fost surprinse în Smârda).
Aceste materiale scot la suprafață memoria locului ce ne poate ajuta să înțelegem mai bine cum s-a schimbat cartierul, cum era atunci și cum este acum.
Puteți transmite fotografiile în format digital tip poză/ scan la adresa asociației atu@atu.org.ro alături de mențiunea aproximativă a locului, perioadei și numele deținătorului și/sau persoanelor din imagine.

Smârda va găzdui fizic proiectul alături de comunitățile Parcul Fabricii de Zahăr și La Bordei invitând la a înțelege istoria acestui spațiu atât prin ochii rezidenților cât și importanța sa pentru oraș, a documenta alături de comunitatea locală poveștile de astăzi și a lucra împreună pentru a redefini viitorul cartierului.

Proiectul construiește la Giurgiu pe bazele puse de activitățile din 2021 care au activat comunitatea orașului și reprezentanții locali prin evenimente educaționale despre patrimoniu precum Școala de Vară DANUrB+ și Zilele Dunării 2021. Dorința proiectului este de a întoarce orașul Giurgiu “Cu Fața spre Dunăre” printr-o serie de activități centrate pe regenerarea urbană și valorificare cultural-turistică a cartierului Smârda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *