Aici nu a existat niciodata Liceul Tehnologic Numarul 1 Prundu

 

Mai multe publicatii din Giurgiu anuntau ieri aproape triumfalist .

Primaria Prundu acorda burse de merit celor mai buni elevi si citez :

”Incepand din acest semestru, in fiecare clasă din cele 8 ale liceului din PRUNDU, vor primi burse primii 5 elevi.

Cătălin Corbea, Primarul com.PRUNDU, crede că prin cele 40 de burse acordate pentru primii 5 elevi cu mediile cele mai bune din cele 8 clase ale liceului PRUNDU, vom avea o competiție între elevi si prin acest ajutor, nivelul educational in liceul nostru va fi mult mai ridicat si cu siguranta rezultatele la învățătură ale elevilor mult mai bune.

Modalitatea de calcul va fi media fiecărui semestru si bursele vor fi plătite în felul urmator: 250 lei locul 1, 200 lei locul 2, 150 lei locul 3, 100 lei locul 4 si 100 lei locul 5. Vor beneficia de aceste burse cate 5 elevi din toate cele 8 clase a IX- a XII pentru ambele specializări.
Cătălin Corbea urează succes tuturor elevilor din Liceul PRUNDU.”

 

Deschid site-ul EDU.RO , dau cautare pentru Liceul Tehnologic Prundu , si site-ul Ministerului Educatiei imi ofera cu generozitate date si statistici cu si despre liceul din Prundu intr-o prezentare grafica excelenta .

Si aflu ca ,

LICEUL TEHNOLOGIC NR.1 PRUNDU
Director: Olteanu Floarea

Specializari şi rezultate BAC 2017

Specializare Tehnician Agronom
Media pe liceu- 0,92
Promovabilitate – 9, o9%
Număr note de 10 – 0

Tehnician ecolog și protecția calității mediului Zi
Medie pe liceu- 0.97
Promovabilitate – 7,41%
Note de 10 – 0
Total medie liceu 0,97

Numar de note de 10 – 0

Liceul de la Prundu are doua clase cu aproximativ 30 de elevi fiecare , care termina 12 clase in fiecare an ,dar examenul de bacalaureat il promoveaza numai 5 elevi , conform datelor statistice pe care vi le-am prezentat mai sus.

Concret . Din clasa cu specializare ,,Tehnician agronom ”  , 9.09% au luat bac-ul , adica 2,72, iar din clasa cu specializarea de ,,Tehnician Ecolog” , 7,41% este procentul promovatilor , adica 2,22 .Nu mi-e mie foarte clar cum e cu fractiunile alea de elev promovat , dar un calcul aritmetic simplu pe care il poate face si un absolvent al liceului de la Prundu ne va reliefa ca                       2.72 +2.22=4.94 .

Cinci elevi dintr-un total de 60 promoveaza examenul de bacalaureat la Liceul tehnologic din Prundu , iar media generala pe liceu este de 0.97 pentru prima specializare si 0.92 pentru cea de-a doua .

Pentru copierea corecta de pe tabla a enunturilor problemelor in cadrul oricarui fel de examen , orice profesor ofera elevului nota 1, ca o recunoastere a faptului ca stie sa scrie si sa citeasca .

Media generala la Liceul Tehnologic numarul 1 din Prundu este 0,94, adica 6 sutimi sub nota minima a celor care scriu si citesc . Daca ii luam in calcul pe cei 5 promovati care au obtinut sigur si obligatoriu note a caror medie generala este egala sau mai mare decat 6 , pentru a rezulta o medie generala sub 1, toti ceilalti elevi absolventi de 12 clase la Prundu au medii generale mai mici decat 1 , deci nu stiu sa scrie enunturile de pe tabla , ceea ce denota ca nu stiu sa scrie si sa citeasca .

Breviar

In fiecare an , Liceul Tehnolgic numarul 1 de la Prundu , judetul Giurgiu , da tarii 45-50 de absolventi de 12 clase analfabeti .

Domnule Primar !

Cifrele si statisticile nu va sunt deloc prietene , Va incrimineaza mai degraba , pe dumneavoastra , pe directorul liceului si tot colectivul de cadre didactice .

Celor 5 ,,promovabili anuali” , creati-le o bursa care sa-i ajute sa mearga la licee adevarate !

Inchideti portile ,,fabricii de analfabeti” pana nu va umpleti de penibil si puneti-i pe frontispiciu un banner mare pe care sa scrie !

,, Aici nu a existat niciodata Liceul Tehnologic Numarul 1 de la Prundu”

One thought on “Aici nu a existat niciodata Liceul Tehnologic Numarul 1 Prundu

  1. Poate ca acest liceu nu este in topul liceelor de elita, dar elevii provin din medii sociale modeste si unii dintre ei, dupa orele de curs merg sa munceasca pentru a-si ajuta familia. Unii isi cresc fratii deoarece parintii sunt plecati la munca prin strainataturi. Poate ca si sistemul de invatamant este depasit si nu se mai preteaza la realitatile cotidiene si de viitor (o spun specialistii, nu eu), iar elevii nu mai gasesc in scoala o motivatie. Ies analfabeti? Poate unii ajung mai bine, asa analfabeti (vezi cazul guvernantilor nostri, unii dintre ei abia silabisesc juramantul ala de la investitura).
    Poate nu sunt cei mai buni elevi cei de la Prundu, dar va spun un lucru: iubesc si ocrotesc animalele, sunt toleranti (rudari si romani) la un loc, spun ,,sarut-mana,, cu tot respectul, merg la biserica si sunt viitorul nostru.
    Respect oamenii si elevii din aceasta comuna!
    P.S. Sunt profesor la Liceul Tehnologic nr. 1 Prundu si, daca cautati in arhiva EDU.RO veti vedea ca si eu am note de 7, 6 si 5 la titularizare, nu pentru ca sunt proasta, ci pentru ca nu am un motiv intemeiat de a lua o nota mare. Ce-ti ofera invatamantul romanesc: posturi netitularizabile, restrangeri si comasari si pensionari care mai au putin si ies cu picioarele inainte din invatamant! Pacat ca tulburam apa in acvariu (cu acest articol) si nu ne unim fortele pentru a tulbura oceanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *