AJOFM  Giurgiu reamintește: angajatorii au la dispoziție o  platformă digitală pentru încărcarea documentelor necesare acordării șomajului tehnic

Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu reamintește faptul că angajatorii au la dispoziție platforma digitală https://aici.gov.ro pentru încărcarea documentelor necesare acordării șomajului tehnic pentru angajații cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare.

 

Documentele necesare acordării șomajului tehnic pentru luna aprilie 2020  se vor depune începând cu data de 01 mai 2020 și se pot descărca din platforma digitală.

 

În această perioadă AJOFM Giurgiu a venit în întâmpinarea nevoilor angajatorilor și a întreprins demersurile necesare astfel încât, în data de 15 aprilie 2020, s-au efectuat plățile către toți angajatorii care au depus documentele aferente șomajului tehnic pentru luna martie 2020, fiind plătită suma de 1.223.523 lei pentru 304 de angajatori (1602 salariați).

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu va depune în continuare toate eforturile necesare, astfel încât solicitările din partea  angajatorilor și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt .

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *