Giurgiu-Tribune

Al douazecisiunu-lea , Toma Petcu ?

 

 

Stirea conform careia senatorul Niculae Badalau ravneste la avutul fostului deputat Dan Pasat poate parea numai o fumigena daca n-ar fi atat de bine ancorata in realitate .
Guvernul condus de noul prieten al lui Badalau ( nu stiu de ce-mi vine tot timpul sa-i scriu numele lu’ badalau cu litera mica ) si ma refer la Mihai Tudose cel pana mai ieri lipsit de anvergura , se pregateste sa dea o Ordonanta prin care mai multe lacuri ,( balti , luciuri de apa ), printre care si cel de la Hobaia , vor trece din proprietatea ,,Apelor Romane” ,deci de sub umbrela Ministerului Mediului in stapanirea Consiliilor Judetene .
Consiliile Judetene vor prelua baltile numai daca doua treimi din membrii acestora vor dori acest lucru si la Giurgiu social-democratilor le-ar mai trebui exact un singur vot pentru a indeplini cerinta legala de doua treimi din 31 ( treizecisiunu) , deci al 21-lea ( douazecisiunu-lea).
Al 21-lea vine pe cale naturala de la aliatul ALDE ,adica de la partidul condus la Giurgiu de catre deputatul si ministrul Toma Petcu .
Calculul economic facut de catre Badalau e simplu .
O balta de 330 de hectare la o adancime medie de 3 metri are aproape zece milioane de metri cubi de apa .
Daca in fiecare metru cub de apa habiteaza un kilogram de peste de orice fel ( crap , caras , ten , fitofag ) inseamna ca balta Hobaia are in ea 10 milioane de kilograme de peste .
Dupa ce a inmultit cele 10 miloane de kilograme de peste cu un pret mediu de 15 lei per kilogram , Badalau a avut revelatia unei comori de 150 de milioane de lei in peste , existenta in balta Hobaia , adica vreo 40 de milioane de euro asteptand doar sa fie …prinse.
Da’ , da balta e concesionata de o firma a lui Dan Pasat pe o gramada de ani din care n-au trecut decat foarte putini .
Nu-i nimic , schimbam stapanu’ baltii si cade contractul lui Pasat .
Iata adevaratul motiv al plasarii lui Badalau in barca lui Tudose ,… balta Hobaia .
Dupa aparitia Ordonatei de Guvern , ducerea la capat a actiunii de deposedare de balta a lui Dan Pasat depinde de cel de-al douazecisiunu-lea vot , cel al lui Toma Petcu , fost subaltern si actual prieten al fostului deputat Dan Pasat.
Va fi Toma Petcu al douazecisiunu-lea ?

Visits: 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *